Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parcul din Șanțul Cetății Oradea va fi extins, transformându-se într-o zonă dinamică și animată

Investiția, din fonduri europene, se ridică la 13.437.379 (inclusiv TVA), termenul de execuție al lucrărilor fiind de 6 luni.

Șanțul Cetății se va transforma în curând într-o zonă dinamică și animată, în care orădeni de toate vârstele vor avea la dispoziție spații de odihnă și relaxare, zone de joacă pentru cei mici, o suprafață special amenajată pentru spectacole, piese de teatru și cinema în aer liber, dar și o pistă de alergare din zgură realizată perimetral pe toată circumferința parcului.

Consiliul Local a aprobat în ședința din această săptămână studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiție „Reactivarea și extinderea parcului din Șanțul Cetății”, amenajarea parcului urmând să fie extinsă în partea dinspre strada Griviței.

„Din punct de vedere al fondului arboricol, amplasamentul din Șanțul Cetății este parcul cu cele mai multe specii, cu cea mai mare diversitate. Acesta cuprinde 59 de specii diferite de arbori și arbuști, respectiv 321 de bucăți, prezenți în grupuri sau plantați în aliniament de-a lungul aleii principale. Arțarul, frasinul și dudul sunt specii predominante. Dintre aceștia, va trebui să intervenim la un număr de 28 arbori, care sunt uscați. De menționat însă că fondul arboricol plantat se va completa cu 104 arbori din speciile salcâm japonez, arbore lalea, arțar. Totodată se vor realiza amenajări floricole cu 3255 exemplare de plante perene, arbuști și graminee”, a explicat Adina Popa, directorul adjunct al Direcției Tehnice din Primăria Oradea.

Valoarea totală a investiției este de 13.437.379 (inclusiv TVA), termenul de execuție fiind de 6  luni. Proiectantul lucrării este  S.C Total Business Land S.RL

Puncte de informare și zone de relaxare

Astfel, zonele de acces vor fi prevăzute cu puncte de informare, bănci și coșuri de gunoi. O zonă deosebită va fi zona de acces dinspre str. Constantin Dobrogeanu-Gherea (intersecție cu str. Redutei), unde cele două iazuri vor fi reabilitate.

Mobilierul stradal va fi confecționat din cărămidă și va fi  tratat împotriva intemperiilor, fiind identic cu cel existent în prezent.

Design-ul spațiilor destinate odihnei şi relaxării va fi unul liber, băncile fiind dispuse liniar sau circular, în funcție de aleea urmată. De jur împrejur, trecătorii vor regăsi compoziții vegetale complexe. În zona destinată relaxării se regăsesc aleile secundare, care vor fi astfel amenajate încât să permită activități de recreere, studiu, citit etc.

Cei mici vor găsi în Șanțul Cetății, în imediata apropiere a zonelor de acces dinspre Calea Clujului, o zonă de joacă special amenajată pentru ei, care este prevăzută cu o suprafață de protecție acoperită cu liant din așchii de lemn.

Zonă de spectacole, teatru și cinema în aer liber

Zona de spectacole, teatru și cinema în aer liber va fi un spațiu amplu care se va desfășura în prelungirea a două dintre bastioanele Cetății.

Aici se va amenaja o scenă în aer liber, care va deservi concerte, proiecții și diverse spectacole.  Având în vedere destinația acestei zone, aici  se vor regăsi food-truck-urile și toaletele ecologice. Tot aici se vor amenaja trasee botanice cu plante decorative specifice.

Proiectul de modernizare prevede realizarea unui sistem de irigație automatizat care va ajuta la menținerea zonelor verzi.

Prin proiectul de revitalizare s-a studiat o suprafață de  65.637 mp, din care spațiile verzi reprezintă 55.051 mp, pista de alergare – 926 mp, locurile de joacă – aproape 400 mp, scena în aer liber – 132 mp, lacurile – 787 mp,  zonele cu piatră cubică – 810 mp,  trotuarele pietruite – 4.294 mp , drum pietruit – 649 mp, alei pietruite cca 1000 mp.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

18 milioane de euro, fonduri UE, pentru reabilitarea spațiilor verzi din Oradea

Articolul următor
Antreprenoarea clujeană care este liantul între femeile de afaceri europene și lumea arabă face un scurt ghid pentru investitorii locali interesați de Emiratele Arabe Unite (EAU).

Genoveva Turcu: “Trebuie să fii foarte special ca să reușești în Dubai”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share