Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cercetarea „Susținem turismul în Brașov” cu 128 hotelieri dezvăluie principalele provocări ale industriei turistice în Brașov

Desfășurat în perioada august – septembrie 2023, studiul intitulat “Susținem turismul în Brașov” a implicat participarea a 128 de unități de cazare. Acestea s-au împărțit astfel: 15% au fost proprietari de hoteluri, 57% vile sau pensiuni, iar restul de 28% funcționează în regim hotelier. Realizat de platforma CazareBrasov.ro, acest studiu a avut ca scop identificarea provocărilor cu care se confruntă proprietarii de unități de cazare din Brașov. Informațiile obținute în urma acestui demers au fost variate și valoroase, oferind o perspectivă internă esențială ce trebuie luată în considerare pentru a sprijini și promova turismul în Brașov.

Din analiza răspunsurilor participanților, s-au conturat trei provocări semnificative ale industriei turistice din Brașov: lipsa locurilor de parcare, traficul și infrastructura deficitară: “Una dintre cele mai mari provocări întâmpinate de către turiștii noștri este lipsa locurilor de parcare în zona Centru Civic, chiar și contra-cost.” a afirmat unul dintre proprietari.

Astfel, aproximativ 25% dintre proprietari sunt de părere că îmbunătățirea infrastructurii, care include reabilitarea drumurilor, implementarea transportului public către destinațiile montane, modernizarea sistemului de transport pe cablu și construirea pistelor de biciclete, ar putea aduce mai mulți turiști în zonă. De asemenea, 17% dintre proprietari consideră esențială extinderea capacității de parcare, fie prin construirea de parcări subterane, fie prin mărirea celor deja existente.

Studiul a colectat și o serie de propuneri de acțiuni pe care autoritățile locale ar putea să le întreprindă pentru a soluționa problema traficului și a infrastructurii care afectează fluxul normal al vehiculelor. Aproximativ 25% dintre hotelieri cred că o infrastructură mai bună ar atrage mai mulți turiști. Ei menționează soluții precum: reabilitarea drumurilor, finalizarea autostrăzilor, introducerea transportului în comun către atracțiile montane, îmbunătățirea transportului pe cablu și crearea facilităților pentru alternative de transport, cum ar fi pistele pentru biciclete. De asemenea, 9% dintre respondenți au menționat suplimentarea numărului de locuri de parcare, iar 6% dintre ei au propus limitarea accesului autoturismelor în Centrul Vechi și crearea de zone pietonale (Mureșenilor, Bălcescu, Castelului).

De asemenea, conform opiniei a 76% dintre operatori, cea mai mare provocare o reprezintă taxele și impozitele. În plus, aceeași proporție de respondenți consideră că creșterea prețurilor la utilități îngreunează dezvoltarea lor pe piață. Pe de altă parte, lipsa de personal calificat este o problemă pentru 45% din unitățile de cazare din Brașov, în timp ce 41% dintre acestea cred că schimbările legislative au avut un impact negativ asupra modului în care își administrează afacerea. Numai 32% dintre acestea consideră că scăderea numărului de turiști reprezintă o problemă semnificativă.

În afară de aceste probleme principale, există și alte aspecte care afectează respondenții, cum ar fi concurența neloială (o mare parte dintre apartamentele de închiriat funcționează în afara regulilor fiscale), dificultatea accesării fondurilor europene și dezvoltarea pe baza acestora.

Acestea sunt doar o parte din răspunsurile oferite de către administratorii cazărilor. Alte provocări pe care le întâmpină hotelierii, cât și acțiunile pe care aceștia le doresc a fi luate de către autoritățile locale, pot fi citite în raportul detaliat de pe site-ul CazareBrasov.ro.

CazareBrasov.ro este o platformă dedicată unităților de cazare din Brașov, care facilitează procesul de rezervare ușor si rapid și ajută la dezvoltarea industriei turistice din Brașov. Oferă turiștilor informații detaliate despre unitățile disponibile în oraș și împrejurimi, despre obiective turistice sau idei de petrecere a timpului liber în diferite zone ale orașului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

TEDxEroilor 2023 - o aventură a curajului și inovației revine în Cluj-Napoca pe 28 Octombrie

Articolul următor

Inovația în agricultură prin tehnologii de editare genomică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share