Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transilvania IT Cluster în vizită de studiu la Oslo și la Science Meets Regions Bruxelles

O echipă Transilvania IT a efectuat la sfârșitul lunii septembrie o vizită de studiu la Oslo, în Norvegia. Scopul acestei deplasări a fost promovarea colaborăriloe transfrontaliere și schimbul de cunoștințe între clusterul clujean și partenerii de proiect. Tot în acea perioadă, o altă echipă a participat la evenimentul final Science Meets Regions de la Bruxelles.

A fost una din componentele importante ale proiectului „2023: Cluj Innovation Year” , organizată cu sprijinul Collective Innovation. Finanțarea aparține EEA and Norway Grants 2014-2021. Clujenii au aflat cîteva repere importante ale ecosistemului de tehnologie medicală din Oslo.

Aceasta a fost prima activitatea în cadrul proiectului 2023 Cluj Innovation Year: Exchange of good practices – Study visit in Norway, efectuată împreună cu membri și parteneri ai clusterului care activează în domeniul Digital Health.

În cadrul primei zile a întâlnirii de la Oslo, clujenii de la Transilvania IT au vizitat Collective Innovation, unde au urmărit o prezentare oferită de Håvard Bjor (Norwegian Sport Tech). El promovează sănătatea preventivă prin integrarea tehnologiei,  subliniind importanța unui stil de viață dinamic, susținut de soluții tech inovatoare.

Oslo Science Park & Institute of Cancer Research

Echipa Transilvania IT a vizitat Forskningsparken – Oslo Science Park. Acolo au putut analiza startup-uri din domeniul health la Aleap, cel mai mare incubator de acest fel din țările nordice. Coordonatorul incubatorului, Shane West,  a împărtășit experiența personală și modelul de succes al Aleap, care susține antreprenorii cu resurse vitale – competențe, mentorat, rețea și finanțare.

Oslo University Hospital, a fost un alt moment din traseul pregătit de partenerii norvegieni. Spitalul găzduiește prestigiosul Institute of Cancer Research,  lider mondial în cercetarea cancerului. Profesorul Kjetil Tasken a ilustrat munca și a eforturile depuse pentru îmbunătățirea rezultatelor și a calității vieții pacienților cu cancer.

  Transilvania IT în vizită la Oslo Cancer Cluster

 Oslo Cancer Cluster concentrează eforturile de cercetare și combatere a cancerului. Ketil Widerberg, managerul general al clusterului, a oferit o serie de informații legate de munca în cadrul organizației, structura clusterului și despre ecosistem.

„A fost încă o vizită care ne-a oferit inspirație și un model pentru potențiale colaborări viitoare, benefice pentru membrii clusterului Transilvania IT. După-amiaza a fost rezervată pentru activități și întâlniri în cadrul Oslo Innovation Week, pentru o experiență și mai profundă în peisajul vibrant al inovației din Norvegia” au transmis participanții. 

„Vizita noastră la Oslo a fost marcată nu numai de cunoștințele și experiența acumulate, dar și de ospitalitatea partenerilor noștri norvegieni. Le mulțumim încă o dată celor de la Collective Innovation pentru sprijinul acordat în timpul acestei călătorii. Această experiență nu doar ne-a aprofundat înțelegerea asupra inovației din domeniu tehnologiei medicale, ci a și construit conexiuni semnificative și a deschis calea pentru colaborări viitoare” au completat reprezentanții echipei care a efectuat deplasarea la Oslo.

Science Meets Regions la Bruxelles

În perioada 27-28 septembrie 2023, doi membri ai clusterului au fost prezenți la evenimentul final Science Meets Regions de la Bruxelles. Evenimentul a fost organizat cu scopul de a promova elaborarea de politici publice bazate pe dovezi de la nivel local și regional. De asemenea, acest eveniment a marcat finalitatea proiectului Science Meets Regions (2021-2023).
Bianca Muntean și Mihai Pop au reprezentat Transilvania IT Cluster în calitate de organizatori ai Cluj Innovation Camp și cu scopul de a căuta noi colaborări și de a iniția discuții cu reprezentanții celorlalte regiuni din Europa.
„A fost o plăcere să ne conectăm cu oamenii din spatele proiectului Science Meets Regions, un proiect care a contribuit cu know-how și idei la construirea unei viziuni clare si noi oportunități în cadrul clusterului” au transmis cei doi participanți.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Raiffeisen Digital Bank oferă clienților noi prin „Pay&Rate” până la 200 de lei bani înapoi

Articolul următor

130 mil. euro pentru 820 apartamente în Nusco City – faza II

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share