Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Electro Max Petroșani și sistemul său de balizaj portabil Polaris 2.0 premiați la Inter Airport Innovation Awards

Compania Electro Max din Petroșani a fost premiată pentru cel mai bun produs la categoria „GSE – ground suport equipment”, în cadrul celui mai important târg de infrastructură aeroportuară din lume, desfășurat săptămâna trecută, la Munchen.

 Este vorba de Polaris 2.0, un sistem de balizaj portabil pentru pistele de aterizare/ decolare, realizat în urma unui proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Sistemul de lămpi pentru aeroporturi și aerodromuri a fost apreciat de juriul Inter Airoport Innovation Awards, datorită inovațiilor sale.

Adrian Apostu, unul dintre acționarii Electro Max laudă calitățile Polaris 2.0

„Sistemul are o autonomie ridicată datorită bateriei proprii care poate fi completată, la nevoie, și de una adițională. Are versatilitate, pentru că funcția lămpii se poate schimba în funcție de necesitățile tehnice, iar comunicarea și controlul lui pot fi făcute de la distanță, atât prin radio, cât și prin tehnologia Internet of Things. Cu ajutorul acestei rețele, putem face inclusiv mentenanța acestui sistem chiar de la noi, din Petroșani, iar dacă e nevoie de o piesă de schimb, o putem trimite imediat. O altă inovație apreciată de juriu a fost faptul că sistemul nostru a inclus o serie de elemente tangibile magnetice care fac balizele să fie reutilizabile în cazul trecerii peste ele, fără ca asta să afecteze în vreun fel aparatele de zbor”, a declarat Adrian Apostu, unul dintre acționarii Electro Max.

Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest

„Acest premiu reprezintă un motiv de mândrie pentru întreaga regiune și vreau să felicit echipa Electro Max pentru el. Recunoașterea primită de ei arată încă o dată că există potențial și capacitate pentru dezvoltarea de proiecte inovative în Regiunea Vest. Noi credem în ele și continuăm să le încurajăm. Drept urmare, dacă în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 am avut o componentă pilot prin Axa 1, prin care am finanțat inovarea, prin Programul Regional Vest 2021-2027, investițiile în acest domeniu au devenit o prioritate pentru noi”, a declarat Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest.

Produsul premiat a fost dezvoltat prin Regio-POR, cu sprijinul ADR Vest

Înregistrat la OSIM în toamna aceasta, Polaris 2.0 a fost dezvoltat printr-un proiect pilot finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, în valoare de 1,27 milioane de lei, dintre care 964.000 de lei sunt fonduri nerambursabile. În cadrul acestui proiect, a fost achiziționată linia pilot de fabricație a produsului, iar acesta poate fi realizat în serie. De altfel, în urma premiului câștigat la Munchen, mai multe aeroporturi din lume și-au manifestat intenția de a achiziționa sistemul de la compania din Petroșani.

În cadrul PR Vest 2021-2027, Prioritatea 1, „Regiune inovatoare și competitivă” sunt sprijinite cercetarea și inovarea, creșterea competitivității și productivității IMM-urilor, precum și digitalizarea și dezvoltarea de competențe. Bugetul alocat depășeste 236 milioane de euro.

Inter Airport Innovation Awards

Desfășurat în perioada 10 – 13 octombrie 2023, evenimentul Inter Airport Europe 2023 a onorat patru produse și servicii remarcabile ale expozanților.

Pe măsură ce industria aeroportuară devine mai digitală și mai avansată, se bazează pe produse și tehnologii axate pe soluții care ajută la dezvoltarea în continuare a industriei aeroportuare. Anul acesta, au fost recompensate din nou companiile expozante pentru cele mai bune idei ale lor în patru categorii diferite. Categoriile TERMINAL, DATE și GSE au onorat cele mai bune practici și produse care s-au dovedit a impresiona comunitatea aeroportuară. 

Pentru a recompensa companiile vizionare pentru ideile lor inovatoare și avansate în domeniul durabilității, va exista o a patra categorie în acest an: DURABILITATE. 

Câștigătorii ediției 2023

TERMINAL

Acoperă toate soluțiile și echipamentele pentru operațiunile terminalelor, infrastructura și instalațiile tehnice, precum și specificațiile interioare și mobilierul, proiectarea arhitecturală, echiparea și etapa de planificare a aeroportului. A fost premiată compania Rohde & Schwarz.

DATE

Categoria acoperă toate sistemele IT de aeroport, soluțiile de gestionare a datelor, precum și sistemele conectate și procesele IT pentru a gestiona pasagerii, operațiunile, precum și traficul aerian. Premiant, ISO Software Systeme GmbH.

GSE

Acoperă echipamentele de manipulare la sol și suport la sol, precum și construcția și instalațiile pistelor, iar ELECTRO MAX SRL Petroșani a fost învingătoare.

DURABILITATE

Acest premiu special recompensează idei noi, produse și servicii vizionare, inovatoare și izbitoare, care oferă soluții durabile pentru viitorul aeroport, și a fost atribuit companiei ChargePoint Germany GmbH

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Săptămâna Mondială a Investitorului e marcată de Autoritatea de Supraveghere Financiară

Articolul următor

Proiectul „Start în educaţie” ajunge la grădinițe din zone defavorizate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share