Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oferte sigure de angajare la Bursa locurilor de muncă de la Oradea

Peste 600 de persoane și-au căutat de lucru la Bursa locurilor de muncă, de vineri, 27 octombrie 2023, de la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Circa 2.200 de oferte de angajare au fost puse la bătaie pentru bihorenii dornici să se angajeze sau să-și schimbe actual loc de muncă. Din păcate, oferta a fost de aproape patru ori mai mare decât numărul celor prezenți, puțin peste 600 de persoane. Probabil a fost vinovată și vremea ploioasă.

Potrivit lui Bekesi Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor, au fost realizate peste 1.500 de interviuri la fața locului, iar peste 300 de persoane au fost selectate pentru interviul final sau angajare.

„53 de angajatori, unități publice și private, sunt prezenți astăzi. Peste 2.200 de locuri de muncă, din care, spre bucuria noastră, peste 200 locuri de muncă sunt pentru studii superioare. Ne apropiem de procentul ăla de 10% care nu 15%-17% cât ne-am vrea noi și ar fi un procent ideal pe o piață a forței de muncă echilibrată, dar totuși 10% e mai mult decât anii trecuți, 6%-7%”, spunea șeful AJOFM Bihor în debutul evenimentului.

 

Locuri de muncă sigure

Astfel, cei care au dorit să se angajeze au avut de unde alege, cei mai mari angajatori din județ fiind prezenți la Bursă.

Locuri de muncă sigure, după 11 – 12 luni de școală, ofereau ISU Crișana, Jandarmeria, Poliția de Frontieră și Penitenciarul Oradea. Condiția de bază era bacalaureatul luat și dorința candidatului de a se profesionaliza. Nici măcar condiția de înălțime (minim 1,60 m) nu mai este luată în calcul. Așa că, cei doritori se pot interesa pe site-urile instituțiilor amintite sau se pot deplasa la sediile acestora din Oradea.

 

 

„Sunt prezente și entități publice, și de data aceasta nu doar cu dorința de a-și face simțită prezența ca entitate, ci într-adevăr, își caută, angajați. Au foarte multe poziții vacante și este primul an în care, de exemplu, la Poliția de frontieră sau la Penitenciar, Pompieri sau la Jandarmerie avem probleme. Colegii noștri se confruntă cu dificultăți în a ocupa minimul de locuri disponibile în structurile de formare profesională. Știm foarte bine că să ai acces la aceste locuri de muncă există un prim filtru de acces și după aceea, prin pârghiile lor de formare profesională, beneficiezi de formarea specifică. Prima dată anul acesta nu s-au ocupat locurile minime vacante. Deci este un semn de alarmă aici, pentru că vorbim despre securitatea noastră teritorială, dacă vorbim de Poliția de frontieră, vorbim si de securitatea noastră fizică, dacă vorbim de instituțiile de forță”, a precizat Bekesi Csaba.

Acesta a observat că, din păcate, nivelul de calificare al persoanelor care sunt în evidențele AJOFM Bihor este destul de scăzut, iar angajatorii au scăzut și ei pretențiile. Doar cine nu a vrut nu și-a găsit un loc de muncă la Bursa de la Oradea.

Șeful AJOFM Bihor este de părere că persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă trebuie să fie mai flexibile în a-și schimba jobul, dar și în ceea ce privește mobilitatea. Competențele de care au nevoie angajatorii se pot dobândi la noul loc de muncă.

„Noi trebuie să venim cu o dorință extraordinară de a munci, trebuie să venim cu deschiderea și cu flexibilitatea de a presta și alte munci decât ceea ce am făcut până acum”, conchide directorul executiv al AJOFM Bihor.

În cadrul evenimentului a fost organizată, împreună cu Primăria Oradea, Ziua Antreprenorului, unde au ținut prelegeri directorul ADLO, Alina Silaghi, Mihai Jurca, city managerul orașului Oradea, Marius Moș, directorul Direcției de Programe cu Finanțare Europeană din cadrul Primăriei Oradea și Bekesi Csaba.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Fiind o ediție jubiliară a TFM, acest moment aniversar a fost sărbătorit printr-o gală a business-ului maramureșean. A fost promovat un format nou de eveniment al CCIM, agreat de mediul de afaceri.

Topul exportatorilor din Maramureș: Aramis, Eaton, Aviva

Articolul următor
La Zalău, Corina Crețu s-a întâlnit cu prefectul județului, Toma Dari, subprefecții Adriana Sabou și Florin Florian, primarul Ionel Ciunt.

Corina Crețu: “Regiunea Nord-Vest a fost campioana fondurilor europene”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share