Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Spumantul de Carastelec a învins șampania franțuzească

Carassia 2017 Vintage, produs la crama din satul Carastelec, a depășit, anul acesta, la Campionatul Mondial de Șampanie și Vinuri Spumante (CSWWC) vinuri din celebrele regiuni Champagne, Trento și Franciacorta.
Campionatul Mondial de Șampanie și Vinuri Spumante, locul unde se dă “ora exactă” în domeniu | Foto: Carastelec Sparkling Winery

Performanță remarcabilă a vinului spumant produs într-un sat din Sălaj, desemnat ca nr. 1 mondial la categoria sa.

Carassia 2017 Vintage, produs la Carastelec Sparkling Winery, a depășit, anul acesta, la Campionatul Mondial de Șampanie și Vinuri Spumante (CSWWC), vinuri din celebrele regiuni Champagne, Trento și Franciacorta.

“Performerul remarcabil al campionatului din acest an este Collection Carassia Blanc de Blancs Magnum (CBBM) 2017 Vintage. În finală, vinurile spumante Blanc de Blancs de top, de la campionii naționali și regionali, au concurat într-o degustare riguroasă în orb, evaluată de experți.

Anunțul a fost făcut la ceremonia de decernare a premiilor de la Londra, declarând CBBM drept câștigătorul triumfător, depășind rivali din Champagne, Franciacorta, Trento și alte vinuri spumante distinse.

Recunoscut ca fiind întruchiparea vinurilor spumante, titlul râvnit de Blanc de Blancs aparține acum Carassia, atribuit meticulozității meșteșugite, amestecului armonios de Chardonnay și terroir și unui proces de învechire pe drojdie care se întinde peste 60 de luni”, au relatat vinarii din Carastelec.

Carassia 2017 Vintage, produs la crama din satul Carastelec, a depășit, anul acesta, la Campionatul Mondial de Șampanie și Vinuri Spumante (CSWWC) vinuri din celebrele regiuni Champagne, Trento și Franciacorta.

Noii producători vin tare din urmă

Decernarea premiilor CSWWC a avut loc la complexul Merchants Taylors Hall, din Marea Britanie. Coroana de campion mondial suprem a revenit companiei Rare Champagne, pentru Millesime Magnum 2008, iar Ferrari Trentodoc a primit premiul pentru producătorul de vinuri spumante al anului.

Trofeul președintelui a fost acordat companiei Champagne Palmer & Co, pentru NV Rose Solera Magnum, iar trofeul Tony Jordan Rising Star Trophy, producătorului sicilian de vinuri spumante Azienda Agricola G. Milazzo.

“A fost un alt an cu rezultate extraordinare, demonstrând cât de interesantă este industria vinurilor spumante. De-a lungul celor 10 ani ai săi, CSWWC a stabilit, fără îndoială, care sunt cei mai buni producători de vinuri spumante din întreaga lume.

Vinurile lor au câștigat în mod constant cele mai bune distincții, însă fiecare an aduce succese pentru noi regiuni și pentru noi producători din regiuni consacrate. După ce am trecut prin tot ce a fost mai rău în ultimii 45 de ani, pot spune cu sinceritate că trăim într-o epocă de aur pentru vinurile spumante.

Ceea ce este extraordinar e faptul că medaliile obținute provin atât de la cei mai mari producători, cât și de la unii dintre cei mai mici, de la cei cu tradiție la cei nou-veniți”, a apreciat fondatorul și judecătorul Tom Stevenson.

Cramă cu energie verde

Sortimentul premium Carassia Magnum, la sticlă de 1,5 l, se vinde în magazinele online din România la prețul de 50-55 de euro. Spumantele de Carastelec produse în 2017 au mai obținut medalii de aur sau de argint la concursurile CSWWC și Vinarium.

Carastelec Winery a fost prima investiție din România gândită să producă preponderent spumante și vinuri efervescente. Aceasta este situată în una dintre cele mai vechi zone producătoare de vin din țară, în apropierea masivului Măgura Șimleului. Crama a apărut pe harta viticolă a României în 2011, când s-au plantat 22 ha, cu soiuri alese pentru șampanizare.

Plantația compactă de pe dealul deasupra satului formează un amfiteatru natural cu expunere sudică. Carassia, lansat în 2017, este produs exclusiv din struguri din podgoria proprie, prin selecția și îngrijirea recoltei destinate, de la tăiere, vinului de bază folosit la producerea spumantelor.

Clădirea cramei, distinsă cu premiul de excelență în construcții, funcționează cu energie verde: încălzirea și răcirea sunt asigurate cu pompe geotermale, consumul de energie fiind atenuat cu panouri solare. Întreg procesul de vinificare a spumantelor, de la prima și a doua fermentație, până la maturarea îndelungată în sticlă, remuaj, degorjare și etichetare se întâmplă în crama proprie.

Carassia 2017 Vintage, produs la crama din satul Carastelec, a depășit, anul acesta, la Campionatul Mondial de Șampanie și Vinuri Spumante (CSWWC) vinuri din celebrele regiuni Champagne, Trento și Franciacorta.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
“Aceasta este cea mai mare investiție de infrastructură sportivă care se realizează în municipiul Suceava, iar lucrările înaintează conform graficului”, susțin reprezentanții MIS Grup.

MIS Grup toarnă ultimul radier la Polivalenta din Suceava

Articolul următor
Ne-am propus să aducem Eurohotel la următorul nivel de eficiență și promptitudine, caracteristic celor mai înalte standarde din lume.

Holisun demarează auditul digital la Eurohotel

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Conferințele Dilema la Oradea

Seria va conține patru conferințe, o conferință-spectacol și dialoguri publice. Joi seara, de la ora 19.00, la Sinagoga…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share