Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Desant al “lemnarilor” în Singapore. Promovează viitorul centru de excelență din Transilvania

participarea la Singapore Week of Innovation and Technology (SWITCH)
Specialiștii clujeni s-au familiarizat cu tehnologii de ultimă oră la Expoziția SWITCH 2023 | Foto: CMT

O delegație consistentă, formată din 13 persoane din Clusterul Mobilier Transilvan (CMT), întreprinde o vizită în două importante state asiatice.

Delegația CMT se află în misiune economică în Singapore și Malaezia, cu obiectivul de a explora și înțelege piețele de mobilă din cele două țări. Printre activitățile programate se numără participarea la Singapore Week of Innovation and Technology (SWITCH), vizite la showroom-uri de mobilier sau networking cu oameni din industrie.

Una dintre țintele trimișilor CMT o reprezintă promovarea proiectului fanion al asocierii cu sediul la Cluj, Centrul de Excelență pentru Mobilă (CEM). Hubul de inovație aplicativă, o investiție inițială de 8 milioane de euro, prin Programul Operațional Competitivitate, este aproape de finalizare în cadrul Cluj Innovation Park.

Delegația CMT se află în misiune economică în Singapore și Malaezia, cu obiectivul de a explora și înțelege piețele de mobilă din Asia.

Business hub pentru Regiunea Dunării, la Cluj-Napoca

O altă delegație a CMT a participat la programul ClusterXchange Exceliving, din Barcelona, organizat de AMBIT Furnishing Cluster, în contextul Interihotel. Activitățile au inclus o vizită la complexul Barcelona’s Materials Centre; tururi ghidate cu diferite tematici (digitalizare, economie circulară, inovație și startup-uri); networking pe subiecte precum educație și proiecte inovative în lanțul de valoare al mobilei.

“ClusterXchange are ca scop sprijinirea schimburilor de experiență pentru a conecta mai bine ecosistemele industriale din Europa, o ocazie foarte bună să promovăm inițiativele clusterului”, susțin managerii CMT. Clusterul clujean a devenit parte a rețelei centrelor de transfer dunărene, inițiativă a partenerului din Germania al CMT, Steinbeis Europa Zentrum.

CEM va juca și rolul de business hub în Regiunea Dunării. Investiția în CEM este realizată pe un teren de 4.019 mp, aflat în proprietatea municipalității clujene asupra căruia CMT deține dreptul de superficie. Durata contractului este de 12 luni.

Viitorul imobil va fi compus din 10 laboratoare, dintre care o hală de tip ”future factory” pentru dezvoltarea de materiale și soluții de cercetare-dezvoltare, precum și pentru prototiparea, testarea și pregătirea lansării în producție a produselor rezultate din activitățile de cercetare-dezvoltare. CEM este ridicat de către societatea Construct Mapcom Târgu Mureș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Suntem în grafic cu lucrările de reabilitare și modernizare a clădirii istorice denumite Farmacia B, aparținând Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMFIH) Cluj, care va fi transformată în Centrul de Cercetare privind Dezvoltarea Medicamentului (CCDM).

SĂNĂTATE. Farmacia B se transformă în centru de cercetare

Articolul următor
Nuclearelectrica (SNN) și RoPower Nuclear, compania de proiect, au anunțat încheierea cu succes a misiunii SEED, axată pe selecția amplasamentului, planificat pentru dezvoltarea în condiții de securitate a primei centrale cu reactoare modulare de mici dimensiuni (SMR) din România.

ENERGIE. Undă verde pentru noua centrală NuScale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share