Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bihorenii își sărbătoresc valorile la Gala Comunității Bihorene, în 13 decembrie

Bihorenii pot să-și arate aprecierea față de cei care cred că au contribuit la dezvoltarea orașului sau a județului anul acesta nominalizându-i pentru Gala Comunității Bihorene. Nominalizarea se poate face până pe 4 decembrie 2023 aici.

„Cunoști oameni cu inițiativă care acționează în beneficiul comunității? Oameni care pun pasiune în munca lor și susțin excelența prin propriul exemplu? Voluntari demni de apreciat pentru implicarea lor? Echipe sau ONG-uri ale căror inițiative merită aduse în fața publicului ca exemple de bine? Atunci te invităm din nou să îți exprimi recunoașterea și să nominalizezi oamenii și inițiativele care în anul 2023 au avut un impact major asupra dezvoltării comunității noastre”, precizează reprezentanții Fundației Comunitare Oradea, organizatoarea Galei Comunității Bihorene.

Categorii

Categoriile la care se pot face nominalizări sunt următoarele:

👉LIDERUL care schimbă lumea

La această categorie pot fi nominalizate persoanele care prin dedicare și profesionalism au reușit să îndrume și să inspire comunități, devenind exemple demne de urmat.

👉VOLUNTARUL anului

Voluntarii sunt cei care oferă timp și implicare pentru ca întreaga comunitate să aibă de câștigat. Nominalizarea celui mai dedicat reprezintă recunoașterea eforturilor depuse.

👉ECHIPA anului

La această categorie se încadrează grupurile de inițiativă care împreună au gândit și implementat proiecte și au găsit soluții pentru problemele din comunitate.

👉EXCELENȚĂ în meserie

Pot fi nominalizați acei angajați din sistemul public sau privat, care prin pasiunea pentru munca lor excelează din punct de vedere profesional.

👉PROIECTUL anului

La această categorie pot fi nominalizate proiectele derulate de orice tip de organizație, profit sau non-profit, autoritate publică, grupuri de inițiativă sau indivizi, care au produs un impact major și vizibil, rezolvând probleme existente în comunitate indiferent de domeniul în care a fost dezvoltat: social, comunitar, medical, ecologic, cultural etc.

👉ONG-ul anului 

Această categorie este despre organizațiile non-profit care au produs schimbări vizibile în comunitate prin proiectele pe care le-au coordonat, prin evenimentele pe care le-au organizat sau prin campaniile pe care le-au derulat.

👉PROMOTOR al culturii și artei

Categoria aceasta are ca scop nominalizarea organizațiilor non-profit, a grupurilor de inițiativă sau a oamenilor care s-au axat pe promovarea artei, culturii sau tradițiilor prin activitățile realizate.

👉PROMOTOR al excelenței școlare

La această categorie poți nominaliza organizațiile non-profit, grupurile de inițiativă sau oamenii care au avut în vedere promovarea excelenței în domeniul educației, prin proiecte inovatoare, prin promovarea valorilor autentice și a meritocrației.

Gala Comunității Bihorene va avea loc joi, 13 decembrie 2023, la Teatrul Regina Maria din Oradea.

Speakeri

În cadrul evenimentului își vor spune poveștile extraordinare șapte persoane cunoscute, care vor să-i inspire pe cei prezenți cu poveștile lor.

Unul dintre speakeri este Tudor Giurgiu, regizor, fondator și președinte al Asociației pentru Promovarea Filmului Românesc și al Festivalulului Internațional de Film Transilvania (TIFF), considerat de Indiewire drept unul dintre „cele mai importante 50 de festivaluri de film din lume”. Tudor este și inițiatorul Premiilor GOPO. Cel mai recent film al său este „Libertate”, inspirat din evenimente reale petrecute la Sibiu în decembrie 1989. Tudor Giurgiu a produs și co-produs peste 50 de lungmetraje apreciate, multe dintre ele fiind premiate în cadrul unor festivaluri de renume.

Barbara Promberger este alt speaker prezent la Gală. Barbara conduce Fundația Conservation Carpathia, organizația care are ca viziune crearea Parcului Național Munții Făgăraș. Barbara este biolog al faunei sălbatice și a venit în România în 1993 pentru un proiect de cercetare a lupilor. S-a îndrăgostit de natură, apoi de țară și a rămas aici. Din 2007 încoace, Barbara a demarat mai multe programe de conservare a naturii din România, Armenia și Belarus.

Alt speaker inspirațonist este Valeriu Nicolae, jurnalist, scriitor, activist pentru drepturile omului și fondatorul „Asociația Casa Bună”, ONG care oferă consiliere, meditații și rechizite copiilor din cartierul Ferentari din București. Și-a început munca de activist pentru drepturile omului la conducerea European Roma Grassroots Organisation. În 2009 a fondat și a condus până în 2013, Fundația Policy Center for Roma and Minorities. Valeriu a fost și directorul regional al activităților de advocacy al World Vision în Europa de Est, Caucazul de Sud, Orientul Mijlociu, Afganistan și Pakistan.

Dan Oros este CEO-ul companiei bihorene Creatopy, care pune la dispoziția companiilor din lumea întreagă o platformă de automatizare a producției de reclame și a conținutului vizual cu ajutorul tehnologiei AI. Înainte de Creatopy, Dan a condus echipa de marketing a Google și YouTube România. Este activ și în ecosistemul de startup-uri.

Adrian Nartea este un actor cunoscut și prezentator TV. A fost profesor de squash, dar când talentul actoricesc i-a fost descoperit, și-a schimbat profesia. În 2007 a jucat în primul său rol, în „La Bloc”. Alte roluri notabile în care a fost distribuit sunt cel din filmul „Queen & Country”, precum și rolul principal din serialul de televiziune „Vlad”.

Mihai Maci este lector universitar. Domeniile sale de interes vizează în particular filosofia contemporană şi mai ales tentativele est-europene de a gândi rostul istoriei. În perioada doctorală a beneficiat de stagii de documentare în Franţa, timp în care s-a interesat și de gândirea disidentă est-europeană, şi, în particular, de filosofia lui Jan Patocka.

Alina Păduraru s-a alăturat echipei Recorder la trei luni după lansarea proiectului și de atunci a documentat mai multe reportaje pe teme sociale, legate de drepturile omului și de sărăcie, precum și investigații despre abuzuri sexuale. Trăiește acum cu convingerea că meseria de reporter e cea mai frumoasă de pe Pământ și că munca într-un ONG poate să te ajute să devii un om mult mai bun. De ce? Pentru că amândouă sunt despre oameni și despre ce oferi lumii. Și ea va fi prezentă la Gala Comunității Bihorene, unde își va spune povestea.

Cel care va modera evenimentul Gala Comunității Bihorene este Bogdan Bob Rădulescu, o personalitate activă și un lider civic implicat în acțiuni comunitare, ecologice și umanitare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Grupurile de acțiune locală (GAL) Lider Bistrița-Năsăud, Napoca Porolissum și Lunca Joasă a Siretului vor fi prezente la Târgul Produse din Balcani ca organizatori sau parteneri.

Grupurile de acțiune locală din Ardeal, prezente la Târgul Produse din Balcani

Articolul următor
Alin Ioaneș, director general al producătorului de acumulatori auto Rombat a anunțat investiția într-un parc fotovoltaic de 4,2 MW, care va fi executat de o altă companie din județ, Datacor.

ENERGIE. Rombat a bătut palma cu Datacor. Parc fotovoltaic de 4,2 MW

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share