Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupurile de acțiune locală din Ardeal, prezente la Târgul Produse din Balcani

Grupurile de acțiune locală (GAL) Lider Bistrița-Năsăud, Napoca Porolissum și Lunca Joasă a Siretului vor fi prezente la Târgul Produse din Balcani ca organizatori sau parteneri.
Bunătăți gastronomice din zona Bistriței | Foto: GAL Lider BN

Două asocieri din Transilvania și-au anunțat participarea la primul târg de Crăciun organizat în România.

Grupurile de acțiune locală (GAL) Lider Bistrița-Năsăud, Napoca Porolissum și Lunca Joasă a Siretului vor fi prezente la Târgul Produse din Balcani ca organizatori sau parteneri. Evenimentul din campusul Herăstrău al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București este derulat în colaborare cu Federația Națională Pro Agro.

Acesta se alătură seriei de manifestări care marchează 20 de ani de la implementarea Programului LEADER în Balcani. Printre parteneri se mai numără COPA-COGECA, Alianța pentru Agricultură și Cooperare, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal, Asociația Forța Fermierilor.

“Estimăm că vom avea zeci de mii de participanți, mai ales că participarea la Târgul Produse din Balcani și la toate conferințele noastre este gratuită atât pentru vizitatori, cât și pentru producători”, spun organizatorii. Deschiderea oficială va avea loc la 22 noiembrie, în prezența oficialităților partenere din Balcani. La târg participă, în perioada 22-26 noiembrie, 80 de producători din țările balcanice.

Ei vor veni cu produse agroalimentare tradiționale certificate bio – conform schemelor de calitate la nivel european, obiecte artizanale. Manifestarea este însoțită de momente artistice live, muzică tradițională, dansuri, teatru, incluse în proiectul “Dor de vatra românească” și programul de caritate dedicat copiilor vulnerabili din mediul rural.

Organizatorii pun accent pe păstrarea și dezvoltarea identității culturale a satului românesc prin momente artistice: un vernisaj de fotografie, spectacole folclorice, expoziție de costume populare, prezentare de măști tradiționale.

Simultan, vor fi organizate alte două manifestări: conferințele Pro Rural și “Strategii de dezvoltare locală în cadrul planului strategic 2023-2027”, organizată de Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Programul Pro Rural este dedicat profesioniștilor din acest spectru: fermieri, manageri, GAL-uri active, cercetători, instituții de învățământ superior, consultanți cu expertiză și cooperative orientate spre viitor. Evenimentul abordează cooperarea și sinergia dintre diferitele sectoare de interes, axate pe inovarea rurală.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Studenți orădeni, premiați la DpIT Cluj pentru o aplicație revoluționară

Articolul următor

Bihorenii își sărbătoresc valorile la Gala Comunității Bihorene, în 13 decembrie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Nordic Group investește și la Izvin

Nordic Group, una un jucător important în piața distribuției de produse alimentare premium în  rețele Retail, HoReCa și…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share