Șapte studenți de la Oradea au fost distinși luni seara cu Premiul Special al Galei „Descoperă-ți pasiunea în IT”, desfășurată la Cluj-Napoca. Ei au realizat, alături de mentorii din cadrul programului, o aplicație menită să găsească locuri de parcare sau să ajute la închirierea lor.
Cea de-a IX-a ediție a Academiei „Descoperă-ți Pasiunea în IT” (DpIT) a reunit în acest an 120 liceeni şi studenţi participanţi din toată ţara, care și-au petrecut o jumătate de an la dezvoltarea a 20 de idei revoluționare, menite să facă lumea mai sigură, mai eficientă și mai inteligentă. Cele mai bune dintre aplicații au fost premiate luni, 13 noiembrie, la finalul expoziției găzduite de Facultatea de Știițe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca.
Premiu special pentru ParkBuddy
Astfel, Asociaţia „Descoperă-ţi pasiunea în IT” a acordat un premiul special echipei de studenţi orădeni ParkBuddy mentorată de Daniel Bran şi Roland Vereș în Fortech, o companie GlobalLogic. Echipa este alcătuită din: Dora Murgescu, Raul-Alexandru Buda, Achim-Mircea Cadar, Ioan-Ervin Petz, David Popa, Alexandru-Cosmin Pop, Patricia-Claudia Toie. ParkBuddy este o soluție practică care găsește locuri de parcare sau ajută la închirierea lor.
„Ai nevoie de parcare? ParkBuddy este aici cu o soluție inovatoare care te scoate din încurcătură. Ai un loc de parcare disponibil în garaj sau locul de parcare personal de la casă sau bloc? Oferă-l spre închiriere! Parcarea mașinii tale este foarte aproape de tine!”, promit realizatorii aplicației.
Video promo ParkBuddy aici: https://youtu.be/uJiXELJolEw
„A fost o ediţie memorabilă. Am văzut la lucru tineri deosebit de talentaţi, gata să schimbe încă de azi lumea de mâine. Sunt minţi strălucite pe care vrem să le păstrăm aici, în România. De aceea este important ca şi alţi actori sociali şi economici să se implice în stimularea creativităţii lor şi în susţinerea lor financiară. Am făcut tot ce a ţinut de noi pentru a-i pregăti pe aceşti tineri să poată contribui la schimbare prin inovare; în continuare, sper că se vor implica şi alţi susţinători, care să le aprecieze realizările şi să îi ajute să valorifice la maximum ceea ce au învăţat în cadrul proiectului”, declară Liliana Ștefan-Cazacu, președintele Asociației DpIT, organizatorul programului.
În total, au fost premiate 80 de persoane – 60 de elevi, 7 studenţi şi 13 mentori, cu premii în sume de bani şi produse (gadgeturi) în valoare totală de 30.000 lei.
Programul „Academia DpIT” este organizat de Asociația „Descoperă-ți pasiunea în IT”, și a pornit de la Cluj. Liceenilor din județe precum Cluj, Bihor, Sibiu, Mureș, Brașov, Prahova, Satu Mare sau Maramureș, li se oferă în acest fel posibilitatea interacțiunii directe cu responsabilități reale și mediul de muncă dintr-o companie. Programul este susținut de peste 40 de parteneri atât din mediul de business, cât și din învățământul preuniversitar și academic, printre care: Fortech o companie GlobalLogic, Bosch România, Accenture România, Betfair România Development, .msg systems România, PitechPlus, Nagarro România, Marquardt România, Tech Breeze, Wolfpack Digital, NetMatch, Telenav, ScanStart, Kronsoft Development, Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea din Oradea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, SmartHR şi Cluj IT Cluster.