Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Laurențiu Urluescu, AFEER: “Furnizorii de energie electrică dispar de pe piață”

Mulți dintre furnizorii de energie electrică destinată consumatorilor casnici au ieșit din circuit într-o perioadă scurtă, atenționează președintele asociației de profil AFEER.

“Domeniul în care activăm are niște probleme mari. În primul rând, lipsa lichidității: nu există aproape nicio tranzacție pe piața forward a energiei de multă vreme. Apoi s-a redus drastic concurența, de la 50 de furnizori pentru consumatorii casnici, câți erau la început, la doar 32 în prezent. Apoi asistăm, în România, la taxarea excesivă a pieței angro, atât a producătorilor, cât și a furnizorilor.

Există întârzieri la decontarea schemei suport de compensare pentru consumul de energie electrică, furnizorii au o mare incertitudine a decontării de către stat. Schema respectivă a fost schimbată de 25 de ori, fără studii de impact, cu modificări de azi pe mâine. Mai nou, avem o suprapunere de autorități cu care este greu de lucrat pentru clarificarea unor reglementări. Furnizorii sunt trimiși de la o autoritate la alta”.

LAURENȚIU URLUESCU

Este un lider proeminent în domeniul furnizării de energie electrică și aduce o vastă experiență și cunoștințe valoroase în acest sector crucial pentru societate. Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER) reprezintă interesele furnizorilor de energie electrică din țară și promovează dezvoltarea și inovarea în industrie.

Revista Transilvania Business organizează, în 16 noiembrie, conferința “Industria energiei. Energia industriei. Energia investițiilor”, la Hotelul Hilton din Sibiu. Participanții dezbat evoluția pieței de energie electrică și gaze naturale din România și din Uniunea Europeană, precum și o serie de problematici, grupate în trei teme principale: investiții; provocări pentru industrie; eficiență energetică și consum rațional. Participă reprezentanți ai autorităților, ai companiilor din industrie și ai unor asociații de profil.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bogdan Bilegan, Datacor: "Am creat o divizie dedicată energiei verzi"

Articolul următor

Proiect în premieră în România – Delgaz Grid testează amestecul de hidrogen și gaze naturale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share