Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Terente Ciui: “Ministerul Economiei se va implica activ pe piața energiei”

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), Terente Ciui, susține modificarea legii energiei și gazelor naturale, în cadrul conferinței „Industria energiei. Energia industriei. Energia investițiilor” de la Sibiu.

„MEAT devine autoritate contractantă pentru activitatea de transport a energiei electrice și de gaz și va reprezenta statul român în calitate de expropriator în cazul proiectelor pentru cauză de utilitate publică necesare realizării unor obiective de interes național de dezvoltare, modernizare, reabilitate a sistemului de transport al gazelor naturale”.

El militează pentru obiective ca informarea IMM-urilor asupra măsurilor de eficiență energetică, încurajarea investițiilor în energia verde în industrie, tranziția către o economie curată, reducerea impactului negativ a activităților economice asupra mediului înconjurător, dar și elaborarea unei strategii naționale în domeniu”.

TERENTE CIUI

Cu un rol cheie în modelarea politicilor economice și de antreprenoriat ale României, Terente Ciui aduce o perspectivă valoroasă asupra intersecției dintre dezvoltarea economică și sectorul energetic. Experiența sa în promovarea antreprenoriatului și turismului este esențială în înțelegerea impactului investițiilor în energie asupra economiei naționale. În rolul său de secretar de stat, a fost implicat în numeroase inițiative care au stimulat creșterea și inovația în industrie. Prezența sa la conferință oferă o perspectivă aprofundată asupra strategiilor de succes și a oportunităților emergente în contextul economic actual.

Revista Transilvania Business organizează, în 16 noiembrie, conferința “Industria energiei. Energia industriei. Energia investițiilor”, la Hotelul Hilton din Sibiu. Participanții dezbat evoluția pieței de energie electrică și gaze naturale din România și din Uniunea Europeană, precum și o serie de problematici, grupate în trei teme principale: investiții; provocări pentru industrie; eficiență energetică și consum rațional. Participă reprezentanți ai autorităților, ai companiilor din industrie și ai unor asociații de profil. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lipsa proiectelor de investitii majore în energie din Transilvania - un efect (doar) al lipsei surselor de energie regenerabilă?

Articolul următor

Daniel Apostol: doar un sistem fiscal stabil și predictibil atrage investitorii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share