Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nadia Murad a primit titlul onorific de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest Timișoara

Laureata Premiului Nobel pentru Pace în anul 2018 și apărătoare a drepturilor omului, Nadia Murad  a fost invitatul special al Universității de Vest. Instituția academică timișoreană a onorat prezența Nadiei Murad, oferindu-i titlul onorific de Doctor Honoris Causa UVT, distincție adusă curajului său și angajamentului neclintit pentru drepturile omului.
Nadia Murad a fost invitată la inaugurarea Institutului de Cercetări Avansate de Mediu (ICAM), ocazie cu care a susținut conferința Personal Journeys, Audacious Actions and Global Impact. Nadia Murad  a relatat experiența traumatizantă a captivității suferite în 2014, la 21 de ani, dar și demnitatea supraviețuitorilor traficului de ființe umane.

Nadia Murad, luptătoarea

„Nadia Murad s-a născut și a crescut în Kocho, un sat de fermieri și păstori yaziditi din nordul Irakului. Pe 15 august 2014, când Nadia avea doar 21 de ani, viața tihnită din satul natal a luat sfârșit odată ce acesta a fost ocupat de ISIS. Bărbații care au refuzat să se convertească la Islam au fost executați, trupurile lor fiind aruncate în gropi comune, iar Nadia, alături de celelalte tinere, a fost dusă la Mosul și vândută ca sclavă. A fost ținută în captivitate, bătută și violată în repetate rânduri, până când, ca printr-o minune, a reușit să evadeze, găsind adăpost în casa unei familii de musulmani sunniți” putem citi în prezentarea cărții Povestea captivității mele și lupta mea împotriva Statului Islamic, ediția 2019, Polirom.
„Eu voi fi ultima este un apel la acțiune împotriva brutalității Statului Islamic, povestea celui care își dorește să supraviețuiască și o scrisoare de dragoste către o țară pierdută, o comunitate fragilă și o familie destrămată de război” scrie în continuare pe coperta IV a volumului.
Nadia Murad și-a lansat cu această ocazie cartea Eu voi fi ultima, apărută la editura Polirom în 2019.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel David, i-a avut oaspeți pe ambasadorul Republicii Finlanda în România (și Moldova), Leena Liukkonen, și pe Mircea Hotoleanu, consul onorific al Republicii Finlanda la Cluj.

Finlandezii, interesați de transferul tehnologic și inovarea din Cluj

Articolul următor

Punct final în caravana I. L. Caragiale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share