Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transparentizarea listelor de așteptare pentru investigațiile CT și RMN propusă de Dr. Vass Levente

Dr. Vass Levente

Fostul secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Dr. Vass Levente, a propus joi, 23 noiembrie, în cadrul Conferinței cu tema Infrastructura de sănătate și finanțarea serviciilor medicale – Dilemă. Provocare. Noua abordare, transparentizarea listelor de așteptare pentru investigațiile realizate cu ajutorul Computerului Tomograf (CT) sau prin Rezonanță Magnetică Nucleară (RMN), după modelul Ungariei.

Dr. Vass Levente și-a argumentat propunerea făcută în cadrul evenimentului organizat la Târgu Mureș de revista economică Transilvania
Business și cotidianul Zi de Zi prin faptul că în România „se fac de patru ori mai puține investigații RMN, CT, PET-CT decât media europeană”.

„Pe fiecare CT, pe fiecare RMN, și nu e nevoie de o digitalizare extraordinar mare, ar trebui să fie accesibilă lista de așteptare. Cât trebuie să facă sau cât face CT-ul respectiv mâine. Trei cazuri, cinci cazuri, după-masă, la noapte. Și atunci, în principiu s-ar putea optimiza folosirea RMN-urilor și CT-urilor în care și privatul ar fi interesat, pentru că ar beneficia de fonduri suplimentare și ar ajuta sistemul public. Cred că în domeniul acesta ar fi nevoie de ajutorul UMF-urilor prin standardizarea rezultatelor, adică fiecare medic care își ia specialitatea să fie obligat să răspundă la 100 de întrebări la un CT de abdomen. Sau un CT abdomen-torace. Și să fie interpretabil la fel pentru toți. E un lucru extraordinar de important”, a arătat Dr. Vass Levente.

Alex TOTH

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Aceasta a fost aleasă pentru un nou mandat de rector al UMFIH cu 97% din voturi. Instituția a găzduit alegeri pentru funcția de rector și membri ai Senatului Universității și ai Consiliilor Facultăților de Medicină, Medicină Dentară.

Rectorul reales al UMF Cluj va superviza proiecte de 24 milioane €

Articolul următor

Grupul Materom, alături de personalul medical ”în bătălia pentru viață și pentru sănătate”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share