Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rectorul reales al UMF Cluj va superviza proiecte de 24 milioane €

Aceasta a fost aleasă pentru un nou mandat de rector al UMFIH cu 97% din voturi. Instituția a găzduit alegeri pentru funcția de rector și membri ai Senatului Universității și ai Consiliilor Facultăților de Medicină, Medicină Dentară.
La alegerile din cadrul universității clujene au participat 84% dintre cei cu drept de vot | Foto: UMFIH

Anca Buzoianu a fost reconfirmată în funcție în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMFIH).

Aceasta a fost aleasă pentru un nou mandat de rector al UMFIH cu 97% din voturi. Instituția a găzduit alegeri pentru funcția de rector și membri ai Senatului Universității și ai Consiliilor Facultăților de Medicină, Medicină Dentară.

Anca Buzoianu a obținut 621 de voturi pentru, din totalul de 646 valide, pentru funcția de rector, precum și cele mai multe voturi pentru Senatul Universității și Consiliul Facultății de Medicină. Din 773 de cadre didactice, cercetători, doctoranzi și studenți cu drept de vot, s-au prezentat la urne 646 (84%).

„Voi  rămâne fidelă viziunii mele de a face din UMFIH o instituție de elită, cu relevanță cât mai mare la nivel internațional. Împreună, vom continua să scriem istoria universității, să promovăm cercetarea de înaltă calitate și să formăm viitoarele generații de profesioniști în domeniul medical și farmaceutic”, a transmis rectorul UMFIH.

În timpul primului său mandat, Anca Buzoianu a dezvoltat o strategie de susținere și dezvoltare a cercetării științifice la instituție, UMFIH având în derulare 125 de proiecte de 34 milioane de euro.

Aceste proiecte au vizat reamenajarea și modernizarea căminului VII și a parcului din campusul Hasdeu, un nou restaurant studențesc, renovarea tuturor amfiteatrelor și altor spații de învățământ, înființarea Centrului de Cercetare privind Dezvoltarea Medicamentului și a Muzeului Școlii Medicale Clujene.

Proiectele de responsabilitate socială au pus accent pe incluziune, diversitate și egalitate de șanse atât pentru studenți, cât și pentru întreaga comunitate. Rectorul UMFIH a anunțat că în cadrul noului său mandat se vor finaliza proiectele de anvergură începute.

Printre acestea se numără construirea Centrului de Simulare, Training și Cercetare pentru Dezvoltarea Competențelor Profesionale și Centrul de Chirurgie Experimentală, pe 20.000 mp, o nouă bibliotecă, preluarea Spitalului CFR și aducerea sa la standarde de îngrijire și dotare, o nouă biobază și o bază sportivă, o grădiniță pentru copiii cadrelor didactice, ai personalului administrativ și ai studenților.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Insule ecologice digitalizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor la Oradea

Articolul următor

Transparentizarea listelor de așteptare pentru investigațiile CT și RMN propusă de Dr. Vass Levente

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share