Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parc fotovoltaic pe Feleac

S-a deschis programul “Surse regenerabile de energie și stocarea energiei” de la Ministerul Energiei, în cadrul căruia pot fi depuse proiecte pentru finanțare prin Fondul pentru Modernizare (FM).

Comuna de lângă Cluj-Napoca are un proiect de 1,9 milioane de lei pentru realizarea obiectivului energetic din zona Prundărie.

“S-a deschis programul “Surse regenerabile de energie și stocarea energiei” de la Ministerul Energiei, în cadrul căruia pot fi depuse proiecte pentru finanțare prin Fondul pentru Modernizare (FM).

Încă din prima zi a acestui program am depus și noi un proiect pentru obținerea finanțării necesare, ce poartă denumirea de centrală fotovoltaică pentru producerea de energie electrică verde din surse regenerabile în vederea asigurării autoconsumului în comuna Feleacu.

Valoarea proiectului este de 1,9 milioane de lei. Dacă este declarat eligibil, o să primim finanțare pentru un miniparc fotovoltaic, care se va întinde pe o suprafață de 4.000 mp, în zona Prundărie”, a anunțat primarul Gabriel Costea.

“Acest parc fotovoltaic va asigura energia electrică verde pentru iluminatul public și consumul de energie electrică din instituțiile publice din comuna noastră. Este important faptul că am depus acest proiect de finanțare încă din ziua deschiderii programului.

Primele proiecte depuse sunt primele evaluate și contractate, cu respectarea condițiilor din ghid. Proiectele care au fost depuse în cursul primei zile ating deja pragul de 70% din bugetul alocat acestei măsuri”, a precizat edilul din Feleacu.

FM este un instrument nou de finanțare ce contribuie la obiectivele Pactului Ecologic European prin sprijinirea unei tranziții juste din punct de vedere social către o economie verde. A fost instituit în vederea rentabilizării reducerii emisiilor de CO2 și a sporirii investițiilor în modernizarea sistemelor energetice și îmbunătățirea eficienței energetice, inclusiv finanțarea proiectelor de investiții la scară mică.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Studiu Crosspoint Real Estate despre consumul de energie al centrelor de date până în 2025

Articolul următor

Proiecte verzi pentru iubitorii de natură și adrenalină la Aușeu și Șinteu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share