Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tren de mare viteză Budapesta – București cu trecere prin Oradea

Acesta a fost unul dintre subiectele discutate de ambasadorul Ungariei în România, Excelența Sa Zákonyi Botond, care s-a aflat vineri, 8 decembrie 2023, în vizită la Oradea. Acesta a avut o întrevedere în trei cu primarul Florin Birta și cu președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan.

Cei trei au discutat despre importanța relațiilor româno-maghiare, cu atât mai mult cu cât în Oradea și județul Bihor trăiesc un număr important de conaționali de etnie maghiară.

 

Fonduri transfrontaliere

Un capitol al discuțiilor l-au reprezentat fondurile europene transfrontaliere Interreg România – Ungaria, mereu un bun prilej de strângere a relațiilor între comunitățile de o parte și de alta a frontierei. Cu aceeași ocazie, ambasadorul Zákonyi Botond a reiterat ideea unui tren de mare viteză care să lege Bucureștiul de Budapesta, acesta fiind un proiect care ar putea fi pus în practică doar prin decizii ale autorităților centrale de la București și Budapesta.

 

În contextul în care România nu face parte, încă, din Spațiul Schengen, primarul Birta și președintele Bolojan i-au cerut ambasadorului Zákonyi sprijin pentru ca partea maghiară să mărească numărul de polițiști de frontieră pe granița româno-maghiară. Sunt binecunoscute cozile interminabile din vămi, ce îi afectează pe cetățenii români, cu precădere în perioadele de Sărbători și vacanțe, atunci când fluxul de români care intră sau ies din țară se mărește în mod considerabil.

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Organizatorul întâlnirii cu primarul Emil Boc a fost Cluj International Committee (CIC).

Businessmenii străini l-au luat “la țintă” pe primarul Clujului

Articolul următor

Gala Comunității Bihorene, în 13 decembrie la Teatrul Regina Maria

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share