Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transportul aerian se intensifică la Brașov. Vom avea heliport medical

Sursă foto: editiadedimineata.ro

Consiliul Județean Brașov a anunțat că se intenționează construirea unui heliport medical, intrând astfel alături de alte orașe ale țării care au astfel de facilități aeriene de transport medical. De asemenea, la cererea unui operator aerian, programul Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav ar putea fi extins la 18 ore, cursele fiind programate între orele 6.00- 24.00.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică-Constantin Şerban a organizat o conferință de presă în 8 decembrie 2023, în cadrul căreia a dorit să facă precizări legate de Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav.

Heliport medical la Brașov

Cu toate reproșurile aduse de călători în ceea ce privește funcționarea aeroportului, administrația județeană se ambiționează și va continua dezvoltarea acestui obiectiv, pentru a susține întreaga activitate economică a Brașovului.

„Trebuie să ne gândim la celelalte investiții care vor fi realizate la aeroport. La momentul acesta avem heliportul sanitar, care este în derulare, alte investiții pe care trebuie să le realizăm la aeroport, pentru ca să funcționeze în condiții cât mai bune. Desigur, luăm în considerare și partea de extindere a aeroportului în viitorul nu foarte apropiat. Luăm în calcul acest lucru și suntem convinși, pe baza documentațiilor și studiilor pe care le avem că acest aeroport nu numai că va funcționa în condiții bune, ci și se va dezvolta armonios și foarte bine. Încercăm și ne dorim ca în maximum 5-6 ani, Brașovul să fie printre primele 5 aeroporturi din țară” a spus  Todorică-Constantin Șerban, Președintele CJ Brașov.

Heliport medical la Brașov

Consiliul Județean este implicat în continuarea investițiilor la aeroport. Un obiectiv important este construirea unui heliport medical, pentru care administația a solicitat parlamentarilor brașoveni să susțină amendarea Bugetului național pentru anul 2024, pentru a construi acest heliport. Președintele CJ cere sprijinul pentru a obține o alocare  de20,5 milioane de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

15 miliarde de euro pentru România prin Fondul pentru modernizare

Articolul următor

Împrumut pentru Aeroportul Arad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share