Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transylvania Open, dublu laureat al WTA

Turneul de tenis de la Cluj Transylvania Open, aflat în 2023 la cea de-a treia sa ediție, a obținut pentru al doilea an consecutiv, titlul de Best Tournament of the Year la categoria WTA 250. 
Trofeul principal de la ultima ediție a fost înmânat de către Casa Regală a României | Foto: Transylvania Open

Premiul de cel mai bun turneu din lume la categoria sa a fost oferit în urma voturilor exprimate de jucătoare, care au ales competiția favorită din circuit.

Turneul de tenis de la Cluj Transylvania Open, aflat în 2023 la cea de-a treia sa ediție, a obținut pentru al doilea an consecutiv titlul de Best Tournament of the Year la categoria WTA 250.

”Cu mare plăcere vă informez că, încă o dată, Transylvania Open a fost votat “Turneul anului WTA 250” de către jucătoarele din circuit. Acordarea acestui premiu pentru al doilea an consecutiv este o dovadă a determinării continue, a angajamentului și a muncii susținute depuse de echipa voastră pentru a oferi o experiență remarcabilă, recunoscută în mod clar de jucătoarele din circuitul WTA.

Echipa Transylvania Open ar trebui să se simtă extrem de mândră pentru organizarea unui eveniment care depășește constant așteptările, creând o atmosferă și un mediu în care jucătoarele se simt confortabil și capabile să performeze la cel mai înalt nivel. Ați dobândit o reputație bine meritată și ați stabilit un standard la care alții pot să aspire”, le-a transmis organizatorilor Steve Simon, președinte și CEO al WTA.

Cursă contra-cronometru pentru noua ediție

”Ne-am angajat să facem evenimentul nostru senzațional și faptul că jucătoarele WTA apreciază asta este cea mai bună răsplată pentru munca depusă și pasiunea pe care o avem pentru tenis. Acum ne pregătim cu și mai mare entuziasm de următoarea ediție, care va avea loc de data aceasta în februarie, la început de sezon. O poziție mai avantajoasă pentru noi care ne va ajuta să creștem și mai mult”, consideră Patrick Ciorcilă, directorul competiției Transylvania Open WTA 250.

Competițiile care au câștigat premiul pentru turneul anului în 2023 au primit această recunoaștere datorită excelenței personalului, a organizării, a fanilor pasionați care au participat la turneu și a devotamentului arătat de organizatori față de sport și sportivi.

“Am câștigat primul meu titlu WTA la Transylvania Open anul acesta și, alături de partenera mea Jil, am avut parte de o săptămână grozavă la Cluj. Echipa turneului face acei extrapași pentru a se asigura că jucătoarele se simt bine, dar și că au parte de multă distracție”, a mărturisit Jodie Burrage. Aceasta avut-o ca parteneră de dublu, în finală, pe Jil Teichmann.

Cele mai bune turnee din 2023:

Sursa: WTA

Trei românce și-au confirmat prezența

Transylvania Open 2023 a avut loc în perioada 16-22 octombrie, iar câștigătoarea la simplu a fost Tamara Korpatsch. Tânăra jucătoare din Germania a obținut la Cluj primul titlu WTA 250 din carieră, după finala jucată cu Gabriela Ruse.

Campioane la dublu au fost Jodie Burrage și Jil Teichmann, după finala disputată cu Leolia Jeanjean și Valeriya Strakhova. Pentru Gabriela Ruse, turneul de la Cluj a deschis o serie de victorii în Billie Jean King Cup unde, alături de Jaqueline Cristian, Anca Todoni și Horia Tecău, a adus victoria României în fața Serbiei.

Cea de-a patra ediție a Transylvania Open va avea loc în 3-11 februarie 2024, la cinci luni de la încheierea ultimei ediții. Turneul a obținut o nouă poziție în calendarul Woman’s Tennis Association (WTA), mai avantajoasă și cu șanse mari de a trage la Cluj și mai multe nume mari ale tenisului mondial feminin. La următoarea ediție și-au anunțat deja prezența Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse.

Transylvania Open este cel mai important turneu de tenis feminin din România. Evenimentul reunește jucătoare de top din întreaga lume pentru o săptămână de competiție intensă în BTarena din Cluj-Napoca. Având o creștere constantă în popularitate, acesta promovează tenisul feminin în România și în lume.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

E.ON lansează propriul AI generativ

Articolul următor

Ocrotirea resurselor naturale și a sănătății pe termen lung, la Gheorghieni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share