Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Schaeffler preia 30% din acțiunile Vitesco cu scopul fuziunii

Schaeffler România

Schaeffler a mutat strategic prin dezvoltarea pe orizontală în filiera industriei producătoare de componente auto. Compania și-a asigurat aproximativ 30% din Vitesco Technologies Group, un competitor major în industria auto. În total, în țară, cele două companii dețin peste 8.300 angajați.

Schaeffler, unul dintre cei mai mari actori pe piața producătorilor de componente auto la nivel global, anunță că a preluat 29,88% din acțiunile companiei Vitesco Technologies Group. Vitesco este unul dintre competitorii majori în piața componentelor auto.

CEO-ul Schaeffler, Klaus Rosenfeld, care este și membru în consiliul de supraveghere al Vitesco spune că „va fi creată o companie care are vânzări de 25 de miliarde euro, 120.000 de angajați și 100 de fabrici”.

Acesta mai susține că această tranzacție face parte dintr-o serie de „momente de cotitură” ale companiei. Oferta Schaeffler a plecat de la un preț de 91 de euro pe acțiune, cash, pentru pachetul de acțiuni tranzacționate pe bursă, având ca finalitate fuziunea celor două. Vitesco anterior a fost divizia de Powertrain a Continental de care s-a desprins în 2019. Schaeffler este un puternic competitor și în același timp acționar al companiei Vitesco.

Având ca scop final fuziunea dintre cele două companii, Schaeffler vizează concretizarea strategiilor, în primul rând, prin realizarea potențialului de creștere și prin crearea de valoare pe termen lung, nu prin închiderea unor locații sau prin reducerea forței de muncă. Împreună cele două companii au peste 6500 de angajați în Brașov, iar distinct Vitesco, prin unitatea deschisă în Timișoara, mai are peste 1.800 de angajați.

Vitesco Technologies

Împreună cu pachetul de 49,94% deținut de holdingul de management strategic al familiei Schaeffler și IHO Holding, gigantul Schaeffler va deține controlul asura 79,82% din capitalul social și drepturile de vot în cadrul Vitesco, după finalizarea ofertei de licitație, potrivit Bizbrasov.ro.

Se mai menționează că au fost obținute deja toate aprobările de reglementare necesare pentru finalizarea ofertei.

Finalizarea și plata în numerar sunt așteptate să aibă loc pe 5 ianuarie 2024. Fuziunea este de așteptat să fie finalizată în trimestrul al patrulea din 2024. În toamnă, Schaeffler a transmis că este interesat să cumpere Vitesco. Ambele companii au diferite activități de producție în România și acționari comuni.

Vitesco Technologies, un producător de componente pentru propulsie, s-a desprins în urmă cu mai mulți ani din Continental, și care, ulterior, și-a extins activitatea pe segmentul electric.

Credit foto: Schaeffler.ro, Vitesco-technologies.com

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Miercuri, 27 decembrie, este ultima zi de plată la PCN pentru încasarea impozitelor, taxelor, ratelor, chiriilor și eliberarea certificate fiscale pentru toate categoriile de persoane.

94% dintre firmele din Cluj și-au achitat impozitele

Articolul următor
Ministerul Finanțelor (MF) a publicat cadrul obligațiunilor verzi al României, document de referință pentru emiterea acestora la nivel suveran pentru finanțarea cheltuielilor aferente proiectelor care contribuie direct la îndeplinirea obiectivelor de mediu și de dezvoltare durabilă ale României. 

Metroul de Cluj, finanțat prin obligațiuni verzi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share