Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cisnădie: investiție de 6 milioane lei pentru o școală verde

Liceul Teoretic „Gustav Gündisch” din Cisnădie, Sibiu, va deveni școală verde prin reabilitarea unității de învățământ. Proiectul vizează creșterea eficientizării energetice a clădirii prin scăderea cu 50% a consumului de energie.

Primăria orașului Cisnădie, Sibiu, anunță aprobarea proiectului de reabilitare a unității de învățământ Liceul Teoretic „Gustav Gündisch”, în vederea dobândirii de către acesta a statutului de școală verde.

Lucrările de reabilitare vizează corpul B, cu o valoare maximă eligibilă de aproximativ 6 milioane de euro, pe apelul PNRR/2023/C15/MEDU/I10 „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”.

Unul dintre obiectivele majore ale investiției presupune eficientizarea energetică a clădirii pentru a reduce consumul de energie necesar încălzirii cu 50% în comparație cu consumul anual de energie înainte de renovarea clădirii.

„Conceptul de școală verde reprezintă profilul unei școli care „creează un mediu sănătos și care favorizează învățarea, în timp ce economisește energie, resurse și bani,” explică primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja.

Totodată, conceptul implică integrarea în curriculumul și în activitățile extrașcolare ale unității de învățământ a elementelor de educație pentru dezvoltare durabilă, educație ecologică, precum și includerea în documentele manageriale ale școlii și în practicile asociate, a unor măsuri care să reflecte accentul pus pe aspectul verde al școlii, inclusiv din perspectiva digitalizării proceselor și conținuturilor.

Mai mult, conceptul școală verde presupune deschiderea școlii față de comunitate, inclusiv prin dezvoltarea de parteneriate, colaborări, cooperări pe zona de protecție a mediului și de dezvoltare sustenabilă.

Credit foto: Facebook Gheorghe Huja – Primarul Orașului Cisnădie

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Înființare capacitate de producție energie electrică din surse regenerabile

Articolul următor

Brașov: patinoar nou pentru hochei și patinaj artistic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share