Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Firebyte Games aruncă pe piață 21 de milioane de acțiuni

Firebyte Games Cluj (FGC) a publicat prospectul pentru majorarea capitalului social cu aport în numerar aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară.
Unul dintre jocurile create de către dezvoltatorii de la Cluj | Foto: Firebyte Games

Dezvoltatorul clujean de jocuri video anunță o majorare de capital destinată finanțării activității curente și deschiderii unei noi linii de afaceri.

Firebyte Games Cluj (FGC) a publicat prospectul pentru majorarea capitalului social cu aport în numerar aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Etapa 1, de subscriere în baza drepturilor de preferință, se va desfășura în perioada 3 ianuarie – 2 februarie.

Etapa 2, plasamentul privat pentru acțiunile rămase nesubscrise, se derulează în 8-14 februarie. Majorarea capitalului are ca scop obţinerea de fonduri pentru finanțarea activităţii curente și proiecte în derulare sau noi, deschiderea unei noi linii de afaceri de servicii business-to-business.

Majorarea cu aport în numerar se va face prin emisiunea unui număr maxim de 20,9 milioane de acţiuni noi cu o valoare nominală de 10 bani, în două etape. Capitalul social se va majora de la 4,1 la 6,2 milioane lei, de la 41 la maxim 62 milioane acțiuni.

Din 2019, compania şi-a propus extinderea modelului de business prin semnarea unor parteneriate cu publisheri recunoscuţi la nivel global. Această linie de business a fost studiată şi adoptată de către conducerea FGC având în vedere intenția sa de orientare spre segmentul de jocuri de tip Hypercasual.

“Opţiunea strategică a fost adoptată având la bază experiența şi instrumentele de colectare a datelor utilizate de către unii dintre cei mai importanţi publisheri din industrie. Bugetele de marketing (achiziție de utilizatori – jucători) necesare promovării, concomitent pentru mai multe proiecte, se ridică la valori însemnate, care erau dificil, dacă nu imposibil, de susținut de către companie.

Parteneriatele de tip revenue-share pleacă de la premisa că atât compania, cât şi partenerul publisher vor depune toate eforturile pentru a obține un joc de succes, iar profitul rezultat în urma publicării jocului la nivel global să fie împărţit în cote egale.

În baza contractelor perfectate, costurile de dezvoltare directe – ce includ costurile cu echipa angrenată exclusiv în dezvoltarea produselor – sunt suportate de către partenerul publisher. În funcţie de complexitatea jocurilor dezvoltate FGC se obligă să producă şi să livreze lunar un anumit număr de proiecte de jocuri pentru dispozitive mobile.

Totodată, partenerul publisher pune la dispoziția companiei instrumentele necesare monitorizării indicatorilor de performanță a produselor dezvoltate și alocă bugetele necesare atât în faza de testare, cât şi în cea de lansare a jocului”, a motivat conducerea FGC.

În 2022 societatea a semnat contracte de parteneriat revenue-share cu renumiţi publisheri externi, precum Voodoo și Homa Games. Aceste contracte au avut ca focus nișa de Hybrid Hypercasual, jocuri video cu acțiune rapidă și obiective simplificate, în care jucătorii încearcă să obțină cel mai bun scor posibil, precum și servicii de tip Live Ops, precum dezvoltarea de noi funcţii.

Compania clujeană este primul dezvoltator de jocuri pentru dispozitive mobile listat la Bursa de Valori București. FGC are un capital social de 4,1 milioane de lei, împărţit în acțiuni nominative, cu o valoare nominală de 10 bani.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Singurul colegiu din Regiunea Centru care furnizează calificări în domeniul aeronautic, renovat și dotat cu 11,6 milioane lei

Articolul următor

2023 a fost un an bun pentru vinurile românești

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share