Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ACI pune pe picioare noul pod din Vârghiș – Covasna

Antrepriza Construcții Instalații (ACI) Cluj a anunțat că execuția lucrărilor pentru realizarea și montajul structurii metalice a noului pod din localitatea Vârghiș, cu o lungime de 30 m, este în plină desfășurare.
Montarea structurii metalice a podului modern este în plină desfășurare | Foto: ACI Cluj

Vechiul pod de pe vremea Imperiului Austro-Ungar este înlocuit de unul modern, rezemat pe culee din beton armat.

Antrepriza Construcții Instalații (ACI) Cluj a anunțat că execuția lucrărilor pentru realizarea și montajul structurii metalice a noului pod din comuna Vârghiș, cu o lungime de 30 m, este în plină desfășurare.

Conducerea Consiliului Județean (CJ) Covasna a precizat că proiectul european vizează înlocuirea podului vechi cu unul nou, metalic. Pe durata lucrărilor, se folosește un pasaj provizoriu construit peste pârâul Vârghiș. O porțiune de 16 km de drum, între Baraolt, Tălișoara, Vârghiș și limita județului Covasna, este reabilitată din fonduri europene.

montajul structurii metalice a noului pod din localitatea Vârghiș, cu o lungime de 30 m, este în plină desfășurare.

Pentru podul vechi a fost prevăzută reamplasarea într-un parc din localitate, în ideea ca trecutul istoric să fie conservat, fiind transferat de la CJ Covasna către Primăria Vârghiș.

La finele anului trecut, ACI Cluj a marcat recepția noii săli polivalente de nivel internațional Turda Arena, lucrare de 23 de milioane de euro, în prezența beneficiarului, Compania Națională de Investiții (CNI). După admiterea recepției la terminarea lucrărilor următoarea etapă va fi predarea – primirea noului amplasament și a construcțiilor aferente către municipiul Turda, în calitate de beneficiar final.

ACI a câștigat licitația CNI cu 18 milioane de euro. Societatea specializată în lucrări de construcții ale clădirilor rezidențiale și nerezidențiale controlată de Horia Ciorcilă și Dorel Goia a înregistrat, în 2022, afaceri de 222 milioane de lei, duble față de anul precedent, cu un profit net de 8,5 milioane, de 10 ori mai mare, având 273 de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O nouă ediție a Regional Air Transport Conference organizată la Aeroportul Internațional Cluj

Articolul următor

Proiect implementat de AJOFM Bihor, model de bune practici la nivel național

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share