Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O nouă ediție a Regional Air Transport Conference organizată la Aeroportul Internațional Cluj

Aeroportul Internațional Cluj a fost gazda celei de-a doua ediții a conferinței Regional Air Transport Conference, organizată împreună cu platforma de specialitate Air Transport News.

Conferința Regional Air Transport Conference 2023 a reunit profesioniști de top din aviația civilă de la nivel internațional, reprezentanți ai autorităților naționale și internaționale relevante și directori de companii aeriene și aeroporturi din Europa și din România.

Tema ediției din acest an a conferinței a fost Boosting regional economy through sustainable development, o temă actuală și de interes pentru întreg ecosistemul aviatic în contextul provocărilor aduse de măsurile impuse pentru reducerea impactului asupra mediului.

Conferința a început cu discursurile de bun venit ale organizatorilor, respectiv ale domnului Kostas Iatrou, CEO, ATN – Air Transport News, și a domnului David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional Cluj.

Reprezentanții autorităților locale, respectiv domnul Subprefect Răzvan Ciortea și domnul Viceprimar Dan Tarcea au urat bun venit participanților la conferință și au apreciat în mod deosebit importanța Aeroportului Internațional Cluj pentru regiune și pentru municipiul Cluj-Napoca, atât din perspectiva conectivității existente, cât și din perspectiva unui management eficient care a condus la recunoașterea internațională pentru aeroportul clujean.

 

Articol publicat în ediția cu nr. 122 a revistei Transilvania Business.

Doamna Montserrat Barriga, Director General al Asociației Companiilor Aeriene din Regiunile Europene (en. ERA), a susținut unul dintre discursurile principale ale conferinței și a vorbit despre importanța conectivității pentru aeroporturile regionale și despre schimbările din ultimii 3 ani care au condus la provocarea de a menține rutele și frecvențele existente pentru aeroporturile regionale. De asemenea, în cadrul discursului a fost subliniată importanța PSO (Public Service Obligations) care trebuie să rămână un instrument de conectivitate europeană și coeziune socială și economică, în special pentru aeroporturile regionale.

Domnul Glyn Hughes, Director General, Asociația Internațională de Transport Cargo (en. TIACA), a susținut în cadrul discursului său importanța dezvoltării serviciilor cargo pentru aeroporturile regionale, iar pornind de la perspectiva sustenabilității și eficienței, a subliniat importanța menținerii unui echilibru între traficul cargo inbound și outbound prin motto-ul Building, Maintaining & Using.

În cadrul conferinței, domnul David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional Cluj, a susținut o prezentare a evoluției traficului aerian în România și modul în care Aeroportul Internațional Cluj s-a adaptat la schimbările din industria aviației. Au fost prezentate, de asemenea, planurile de dezvoltare durabilă ale aeroportului și abordarea holistică de armonizare a expansiunii economice cu un management responsabil de mediu, toate acestea cu scopul de a diminua impactul ecologic, optimizând în același timp avantajele economice pentru Aeroportul Internațional Cluj.

În încheierea primei părți a conferinței a avut loc o ceremonie de premiere, respectiv 2023 Regional Air Transport Awards Ceremony, în care au fost recunoscute contribuțiile remarcabile din industria aviației următoarelor persoane sau organizații:

  • Premiul Individual Feminin – acordat doamnei Ioanna Papadopoulou, Director de Comunicare și Marketing la Aeroportul Internațional Atena;
  • Premiul Corporate a fost acordat Wizz Air, iar domnul Robert Carey, Președintele Wizz Air, a acceptat premiul în numele companiei printr-un mesaj video;
  • Două premii pentru organizații cu impact semnificativ în industria aviației civile – Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) și Asociația Companiilor Aeriene din Regiunile Europene (en. ERA).

Conferința s-a încheiat cu un panel dedicat leadershipului din industria aviației civile regionale în cadrul căruia speakerii (Moderator: Dr. Kostas Iatrou, CEO, ATN – Air Transport News, Nicolae Stoica, Director General, AACR, David Ciceo, Director General, Aeroportul Internațional Cluj, Cristian Paris, Vicepreședinte Regiunea Balcani, Menzies Aviation și Laurent Barbotin, Director Dezvoltare Proiect, TAV Airports) au evidențiat importanța unei colaborări active între părțile interesate din domeniul aviației, cu scopul de a asigura o dezvoltare durabilă și sustenabilă pentru  industria aviației.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ora exactă în designul interior din România s-a dat de la Cluj

Articolul următor
Antrepriza Construcții Instalații (ACI) Cluj a anunțat că execuția lucrărilor pentru realizarea și montajul structurii metalice a noului pod din localitatea Vârghiș, cu o lungime de 30 m, este în plină desfășurare.

ACI pune pe picioare noul pod din Vârghiș – Covasna

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share