Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiect implementat de AJOFM Bihor, model de bune practici la nivel național

Proiectul „Târgul locurilor de muncă și de orientare în carieră” – la care AJOFM Bihor a fost partener principal, a devenit exemplu de bune practici la nivel național.

Pe parcursul anul 2023 AJOFM Bihor a implementat mai multe proiecte, unele începute în anii precedenți, altele în cursul anului 2023.

 

Model de bune practici

Unul dintre cele mai de succes proiecte, care a fost replicat ulterior la nivel național, a fost proiectul „Reţea transfrontalieră pentru susţinerea dezvoltării carierei profesionale din regiunea de graniţă ROHU 331 – CAREER”, în cadrul căruia au fost organizate trei „Târguri ale locurilor de muncă și de orientare în carieră”.

Proiectul, în care beneficiar principal a fost Societatea de Binefacere Don Orione Oradea, iar AJOFM Bihor partener principal, a fost implementat în perioada 01.03.2019 – 31:12.2023. Ceilalți parteneri au fost Camera de Comerț și Industrie a Județului Békés, Prefectura Békés și Fundația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Județene Békés.

Békési Csaba, alături de partenerii de proiect

Valoarea totala a proiectului a fost 2.561.094,80 EUR din care bugetul AJOFM Bihor a fost de 446.770 EUR.

Obiectivul principal al proiectului a fost creșterea calităţii ocupării forței de muncă în zona transfrontalieră prin crearea condițiilor-cadru pentru o mai bună exploatare a resurselor existente în județele Bihor și Bekes.

„Prin acest proiect ne-am propus să organiză trei Târguri ale locurilor de muncă și de orientare în carieră în care să avem minim 7.000 de participanți. Am avut 18.028 de participanți. Ne-am mai propus să organizăm activități de mediere, consiliere și orientare profesională în 55 de localități din mediul rural la care să participe 1.100 de participanți. Numărul acestora s-a ridicat la 1,359. De asemenea, am organizat o conferință internațională cu 77 de participanți, obiectivul nostru fiind de 60 de participanți. Un alt indicative era organizarea a două worshop-uri cu 40 de participanți, iar noi am avut 61 de participanți. În cadrul proiectului am mai organizat un studiu”, a declarat Békési Csaba, directorul executive al AJOFM Bihor.

„Târgul locurilor de muncă și de orientare în carieră” a fost luat exemplu de bune practice fiind organizate astfel de evenimente și în alte zone ale țării.

Proiecte în implementare

AJOFM Bihor a mai implementat proiectele naționale: PROACCES 4 – Subvenționarea locurilor de munca pentru șomeri și PRONEETs RMPD – Stimularea incadrarii absolventilor NEETs pe piața muncii.

Prin PROACCES 4 au fost subvenționați 458 de șomeri cu o sumă totală de 12.266.000 de lei, iar prin PRONEETs RMPD – 65 de șomeri cu o sumă totală de 1.755.000 de lei.

Un alt proiect de succes la care AJOFM Bihor a fost partener, a fost „Îmbunătățirea ocupării forței de muncă în județul Bihor, Oradea și în Hajduboszormeny prin dezvoltarea infrastructurilor cu potențial local”.

Beneficiarul principal al proiectului a fost Primăria Oradea. Perioada de implementare a proiectului a fost 01.05.2020 – 31.12.2023, valoarea totală a acestuia fiind de 5,357,143.66  EUR.

Un alt proiect propriu implementat de AJOFM Bihor a fost „SICONET- Servicii Integrate, Calificare si Ocupare pentru Tinerii NEETs”, în care beneficiar principal este AJOFM Hunedoara, iar AJOFM Bihor, partener principal. Proiectul a fost implementat în perioada 22.09.2021, iar valoarea acestuia a fost de 19.497.597,75 de lei.

Proiecte de viitor

În anul 2023, AJOFM Bihor a depus două proiecte care urmează să fie implementate în perioada care urmează.

Unul dintre proiecte – CultHeRit – își propune identificarea soluțiilor pentru dezechilibrele pieței muncii în  sectorul patrimoniului cultural din regiunea Dunării și îmbunătățirea accesibilității tinerilor profesioniști.

Celălalt proiect – Green Energy Network – are ca obiectiv principal utilizarea instituțională și promovarea bunelor practici privind sursele regenerabile de energie pentru a contribui la o zonă transfrontalieră mai verde, mai curată și mai rezistentă.

 

 

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Antrepriza Construcții Instalații (ACI) Cluj a anunțat că execuția lucrărilor pentru realizarea și montajul structurii metalice a noului pod din localitatea Vârghiș, cu o lungime de 30 m, este în plină desfășurare.

ACI pune pe picioare noul pod din Vârghiș – Covasna

Articolul următor

Arădenii își pot plăti taxele și impozitele locale pe 2024 începând cu 15 ianuarie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share