Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sabin Funar, Traust: “Vom folosi inteligența artificială ca să creștem vânzările”

Sabin Funar este asociat unic al companiei Traust, specializată în lucrări de construcții de clădiri rezidențiale și nerezidențiale.
Antreprenorul clujean este nemulțumit de rigiditatea arătată de ANAF | Foto: LinkedIn

Fondatorul societății clujene de construcții va recurge la tehnologie în scopul majorării vânzărilor și își propune să aducă finanțări din credite bancare și fonduri UE.

Sabin Funar este asociat unic al companiei Traust, specializată în lucrări de construcții de clădiri rezidențiale și nerezidențiale. Societatea a realizat, în 2022, afaceri de 41 milioane lei și un profit net de 2 milioane, având 116 angajați.

“Cea mai mare provocare în acest an va fi scăderea vânzărilor. În 2023, am scăzut cu 7% față de 2022, însă dorim să creștem cifra de afaceri cu minim 20% față de anul trecut.

Altă provocare va fi scăderea profitului din cauza inflației și a creșterii cheltuielilor fixe, în special a majorării salariilor personalului și a impozitelor pe final de 2023. Profitul va fi mult mai mic decât am estimat.

O provocare este și obținerea de finanțare pentru a putea rambursa toate datoriile la timp. Termenele de plată au crescut, ca și taxele, iar Agenția Națională de Administrare Fiscală ne blochează în 2 săptămâni conturile dacă întârziem cu plata obligațiilor către stat”.

Reduc cheltuielile indirecte

“Vom crește departamentul de vânzări cu trei persoane, vom instala un soft care să crească productivitatea vânzătorilor. Vom continua dezvoltarea unei aplicații bazate pe inteligența artificială încât să putem oferta mai repede.

Vom analiza în detaliu cheltuielile fixe și vom renunța la personalul care nu își justifică 100% existența pe baza profitabilității activităților desfășurate. Vom crește vânzările pentru ca procentul de cheltuieli indirecte să se reducă față de 2023.

Discutăm cu mai multe bănci, astfel încât să majorăm plafonul finanțării garant construct și să găsim alte finanțări care să ajute compania să crească. Ne-am înscris și pentru programe cu fonduri nerambursabile. Sperăm să putem semna contractul ca să dezvoltăm afacerea în baza acelor investiții”.

Transilvania Business a îndemnat antreprenorii locali să anticipeze cele mai mari provocări ale unui nou an cu patru runde de alegeri, dar și să împărtășească măsurile pe care le au în vedere pentru a le surmonta și a se dezvolta. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ministrul Energiei: „Trecem iarna doar cu gaz românesc”

Articolul următor

Casa Darvas - La Roche din Oradea, un loc unde merită să revii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share