Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Orașul Zlatna, Alba: școală reabilitată și modernizată cu 2,5 milioane €

Inaugurare Școala Gimnazială Avram Iancu, Zlatna, Alba. Centru stânga – Ion Dumitrel, președinte CJ Alba; centru dreapta, Silviu Ponoran, primar Orașul Zlatna

Final de proiect la Școala Gimnazială „Avram Iancu”, în valoare de 2,5 milioane euro, finanțat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru. Peste 500 de elevi beneficiază de noua infrastructură școlară SMART.

Școala Gimnazială „Avram Iancu” din orașul Zlatna, Alba, a trecut printr-un proces intens de reabilitare și modernizare, în valoare de 2,5 milioane de euro.

Proiectul a fost demarat de Primăria Orașului Zlatna, cu finanțare asigurată prin Programul Operațional Regional REGIO 2014 – 2020.

Beneficiarii proiectului, peste 500 de elevi și cadrele didactice, au acum posibilitatea să-și desfășoare activitățile specifice în condiții mult superioare „odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a infrastructurii educaționale, care îndeplinește toate condițiile pentru o școală SMART”, subliniază Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.
Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba

Ce lucrări au fost efectuate în valoare de 2,5 milioane euro

Investițiile realizate din fonduri europene presupun lucrări de reabilitare, recompartimentare, termoizolare și dotare la nivelul întregii clădirii a Școlii Gimnaziale și a sălii de sport, cu o suprafață totală de peste 1.200 mp.

Totodată, în cadrul proiectului au fost achiziționate echipamente didactice moderne pentru sălile de clasă și laboratoare.

Incinta școlii a fost amenajată prin realizarea împrejmuirilor, a reparațiilor și refacerea spațiilor verzi, la care se adaugă adaptarea infrastructurii pentru utilizarea persoanelor cu dizabilități prin montarea unui ascensor, amenajare grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilități, rampă de acces.

Școala „Avram Iancu” a devenit sustenabilă pe principiile dezvoltării capacității de producere a energiei regenerabile prin echiparea cu panouri fotovoltaice.

Școala Gimnazială Avram Iancu Zlatna, după lucrările de reabilitare

Credit foto: Facebook Ion Dumitrel

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ministerul Cercetării: 100 burse pentru cercetare, în valoare totală de 1,4 milioane euro

Articolul următor

Aprofundează teme fiscale de actualitate la seminarele specializate TaxEU Forum

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share