Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Electrica face lumină pe Văile Vișeului și Izei. Cum arată noua stație

Stația electrică de 110/20 kV și 42 km de rețea electrică din Leordina, pentru mărirea capacității de distribuție a energiei electrice din zonele Valea Vișeului și Valea Izei a fost finalizată de Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj.
Investiția conectează 55.000 de utilizatori, din 15 localități | Foto: CJ Maramureș, DEER

Distribuitorul clujean de energie a prezentat un film din dronă cu stația electrică de transformare din Maramureș.

Stația electrică de 110/20 kV și 42 km de rețea electrică din Leordina, destinată măririi capacității de distribuție a energiei electrice din zonele Valea Vișeului și Valea Izei, a fost finalizată de Electrica SA și Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj.

“Am reușit, prin implementarea acestui proiect, să creștem capacitatea de distribuție pentru cei 55.000 de locuitori din zonă. În urma investiției noastre, utilizatori din 15 localități vor benefica de un serviciu de distribuție a energiei electrice la înalte standarde de siguranță, permanență și continuitate.

Această investiție permite o preluare mai eficientă a energiei regenerabile produse atât în centralele existente, cât și în cele noi; va îmbunătăți eficiența energetică a instalațiilor, prin reducerea consumului propriu tehnologic în rețelele existente și va facilita racordarea de noi consumatori, atât casnici cât și întreprinderi mici și mijlocii”, a spus Mihaela Suciu, director general al DEER.

“Este foarte important să colaborăm cu toții, să înțelegem că toate eforturile dvs sunt văzute, iar astfel de investiții asigură un viitor energetic luminos pentru România, iar de aici sunt convins că vom avea realizări mult mai mari, mult mai multe și vor fi extrem de vizibile pentru toată lumea, vor fi și vor rămâne apreciate”, a menționat Alexandru Chiriță, director general al Electrica SA.

“Este o investiție care creează alte investiții. Sunt onorată că fac parte din echipa care a implementat acest proiect și l-a realizat în timp, pe bani europeni”, a arătat președinte DEER, Anna-Maria Vasile.

Stația electrică de 110/20 kV și 42 km de rețea electrică din Leordina, pentru mărirea capacității de distribuție a energiei electrice din zonele Valea Vișeului și Valea Izei a fost finalizată de Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj.    

Maramureșul vrea 50% energie verde

“Acest obiectiv de investiții extrem de important pentru maramureșenii din Bistra, Leordina, Petrova, Poienile de sub Munte, Repedea, Ruscova, Vișeu de Jos, Bogdan Vodă, Botiza, Dragomirești, Ieud, Poienile Izei, Rozavlea, Șieu și Strâmtura. Prin realizarea acestui proiect, a fost crescută capacitatea de preluare a energiei produsă din surse regenerabile.

20.000 de consumatori au fost realimentați în condiții de siguranță pe noua rețea electrică, din stația de transformare nou-construită. Au fost create condițiile necesare pentru îmbunătățirea parametrilor de calitate a energiei electrice distribuite și au fost create premisele racordării unor noi consumatori exigenți la rețeaua de 20 kV din această zonă a Maramureșului”, a sintetizat șeful județului, Ionel Bogdan.

“Acest proiect vine în sprijinul obiectivelor pe care le-am cuprins în strategia investițională a Maramureșului. Și anume să dezvoltăm capacitățile de preluare în sistem a producției de energie verde, astfel încât în următorii 10 ani să avem peste 50% din energia electrică din județ produsă din surse regenerabile.

Avem deja o serie de proiecte în implementare în acest sens. Am încredere că printr-o colaborare bună și cu sprijinul echipelor din cadrul Electrica SA și DEER vom implementa cu succes proiecte prin care să creștem producția de energie verde în Maramureș”.

Proiectul are o valoare de 28 de milioane de lei, iar finanțarea a fost asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare. La eveniment au mai fost prezenți Adrian Margin – director Divizia tehnică a DEER, Florin Nechita – director Electrica Maramureș, primarii comunelor Ruscova, Bistra și Leordina, Ioan Turcsin, Vasile Duciuc și Ioan Nistor, deputatul Florin – Alexandru Alexe.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

TRANSAVIA desemnată Campion al Dezvoltării Durabile pentru producție și consum responsabile

Articolul următor

Reinventarea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share