Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Reinventarea

În ediția aceasta a revistei Transilvania Business avem multe povești frumoase despre investitori și investiții, portrete de lideri vizionari, tușe despre companii care dezvoltă România, articole din care nu lipsește încrederea în viziunea unor reprezentanți ai Guvernului – Sebastian Burduja pare să miște investițiile atât de necesare în energie – și multe altele.

Însă dacă mi-a atins vreuna din povești coarda sensibilă, iar în această meserie, după decenii de experiență, înveți să privești ceea ce se întâmplă în jurul tău mai detașat, îți construiești un zid de protecție emoțional, este cea a realizării fabricii Bauer Kompressoren România. Am participat, în 10 octombrie, alături de colegul meu Nicolae Pop, la inaugurarea acestei noi unități de producție a Grupului Bauer la Ghimbav, jud. Brașov. Construită în timp record. Din iulie până în februarie. Cu echipamente, utilaje, echipe, traininguri în Germania, cu tot ce trebuie ca să fie funcțională și să onoreze comenzi chiar din prima zi.

Dar de ce am fost atât de impresionată? Cu toate că ne aflam într-o fabrică a unui grup cu filiale în toată lumea, emoțiile erau acolo, senzația aceea frumoasă de apartenență la o afacere de familie nu lipsea, spiritul de colegialitate și de echipă erau prezente. Nimic forțat și nimic prea mult.

Mi-au plăcut Heinz Bauer, a doua generație a afacerii de familie, pentru viziune și atitudinea relaxată, Dr. Monika Bayat pentru seriozitatea cu care s-a aplecat asupra unui domeniu al bărbaților, preluând ștafeta de la tatăl ei, iar Philipp Bayat pentru încrederea nedisimulată în Grupul Bauer și în oamenii care contribuie, inclusiv prin inovare, la succesul producătorului german.

Cel mai mult m-a impresionat însă Sorin Poteraș pentru emoțiile sale, pentru determinarea de a o lua de la capăt într-un alt domeniu industrial, diferit de industria automotive în care se afirmase deja, pentru capacitatea de a menține o echipă care i s-a alăturat și îi este alături în noua construcție și pentru că și-a păstrat o subtilă sensibilitate pe care oamenii o simt și îl urmează.

Anul trecut, Sorin Poteraș părăsea industria automotive și sincer, la acel moment m-a încercat un ușor regret. Însă, prin inaugurarea din prima decadă a lunii octombrie, aveam încă o dovadă că directorul general al Bauer Kompressoren România a ales bine și că a avut o putere incredibilă de a se reinventa, ceea ce nu e nici simplu, nici la îndemâna oricui. Ceea ce, sunt aproape sigură, garantează și succesul noului business. Rămâne ca timpul să confirme că nu m-am înșelat.

Îmi doresc ca astfel de povești emoționante să le regăsim tot mai des în paginile revistei, pentru că dincolo de cuvinte cheie, proprii lumii afacerilor, de strategii, misiuni, viziuni ș.a., vorbim despre oameni. Ei mișcă lucrurile, chiar dacă mă repet.

Ligia VORO

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Stația electrică de 110/20 kV și 42 km de rețea electrică din Leordina, pentru mărirea capacității de distribuție a energiei electrice din zonele Valea Vișeului și Valea Izei a fost finalizată de Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj.

Electrica face lumină pe Văile Vișeului și Izei. Cum arată noua stație

Articolul următor
Toate actele de vânzare-cumpărare succesive încheiate între proprietar si compania de consultanţă Micro Vision Consult (MVC) Cluj, respectiv între aceasta și Manevi Zartkoru Reszvenytarsasag (MZR) - Ungaria, au fost anulate definitiv de CAC.

Sălajul, favorit la cumpărarea Castelului Wesselenyi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share