Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

EBM PAPST a rezolvat fluctuația de personal

Pregătirea continuă a angajaților noștri este o preocupare constantă pentru noi. În funcție de pozițiile pe care le ocupă și de necesarul de cunoștințe pe care trebuie să le acumuleze, concepem în fiecare an un plan de training pliat pe nevoile angajaților. Alocăm un buget considerabil pentru instruirea colegilor noștri și actualizăm programul de formare în funcție de necesități. Ce am făcut concret în acest sens?

Ne-am autorizat ca furnizor de formare profesională pentru cursul Tehnician electromecanic astfel încât să-i putem instrui oficial pe colegii noștri. Pe lângă cunoștințele teoretice și practice predate de inginerii noștri cu experiență, tehnicienii primesc și o diplomă recunoscută la nivel național de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Ministerul Educației. Practic, noi calificăm angajații la locul de muncă. Sunt mulți oameni care au „furat” meserie, dar nu au toate cunoștințele și calificarea necesară. În acest fel îi motivăm prin faptul că investim în dezvoltarea lor fără să-i coste nimic, iar câștigul este de ambele părți. În mod normal un astfel de curs ar costa în jur de 5.000 de lei.

„Investiția în forța de muncă, în oameni, este o investiție continuă și pe termen lung. Programele de formare trebuie concepute cu atenție ținând cont de nevoile companiei, dar și ale angajaților. Vorbim aici de două tipuri de formare: formarea inițială și formarea continuă. Formarea inițială constă în familiarizarea angajaților cu procesele și procedurile din firmă, în timp ce  formarea continuă este un proces «multianual» adaptat cerințelor fiecărui departament. Metodele de formare sunt diferite de la un training la altul, dar indiferent de metoda folosită rezultatul este un angajat bine pregătit profesional care aduce plus valoare companiei”, a declarat Gabriela Kalman, manager Resurse Umane la EBM PAPST Automotive & Drives Romania SRL.

 Training on the job”

 Un alt program prin care formăm personalul este training on the job”. Periodic trimitem angajații în alte fabrici din Germania sau Ungaria pentru a învăța proiecte noi. Este un program care dă roade pentru că scoatem oamenii din zona lor de confort și reducem gradul de plafonare. Dacă faci repetitiv mult timp același lucru devii nemotivat, nu mai înveți lucruri noi și te gândești să schimbi locul de muncă. Dar dacă dăm angajaților posibilitatea de a învăța și altceva, lucrurile se schimbă.

De asemenea, punem accent și pe promovările interne. Orice loc de muncă disponibil îl postăm intern și extindem recrutarea în extern atunci când nu există aplicări interne. Sigur, aici depinde foarte mult de poziția de care discutăm, dar și de studiile și pregătirea celui care aplică. Avem multe exemple de colegi care au început ca operatori, iar astăzi sunt tehnicieni sau ingineri, sau ingineri care au ajuns șefi de departamente.

Investim și în generația tânără. Parteneriatul cu universitățile este esențial. Tocmai de aceea organizăm programe de internship plătit pentru studenți pe perioada vacanței de vară. Pe lângă faptul că-i învățăm, îi și plătim în fiecare lună astfel încât să se simtă respectați și utili. Anul acesta am avut 48 de aplicări din care am selectat 9 studenți de la diferite specializări.

„Pentru mine această experiență a fost una dintre cele mai interesante. Țin să mulțumesc angajaților EBM PAPST România pentru oportunitatea aceasta și pentru toate lucrurile învățate de la ei”, a spus Darius Bâte, student.

Toți oamenii cu care am colaborat au fost deschiși și tot timpul au încercat să mă ajute unde nu m-am descurcat”, a subliniat și Raul Lupșa, student.

Programul de internship a fost pornit ca o necesitate pentru a familiariza studenții cu funcționarea unei fabrici dintr-o multinanțională, pentru a vedea aplicabilitatea teoriilor învățate, pe care la rândul nostru, prin cursuri proprii, am încercat să le personalizăm. Totodată, practica realizată prin rotație la mai multe departamente i-a ajutat să înțeleagă care job se pliază cel mai bine pe caracterul și personalitatea proprie”, a explicat Marcelo Bodo, director tehnic la EBM PAPST Automotive & Drives Romania SRL. 

Ne îndreptăm atenția și către cei cu studii medii. Avem parteneriate cu două școli profesionale în sistem dual prin care primim elevii la practică, îi învățăm din experiența noastră, le plătim burse, iar la final le oferim un loc de muncă.

 „În Germania avem colegi care au lucrat toată viața în compania noastră. Au început în adolescență ca ucenici, iar după absolvirea facultății au revenit în companie. Unii dintre ei au ajuns în top managementul grupului. Munca și învățarea continuă sunt valori care au contribuit la succesul german. Alături de respect sunt și valorile noastre la EBM PAPST România”, concluzionează Delia Ungur, managing director la EBM PAPST Automotive & Drives Romania SRL. 

EBM PAPST Automotive & Drives Romania SRL face parte din grupul german EBM PAPST și are în prezent 450 de angajați și o cifră de afaceri de 60 de milioane de euro. Compania a fost înființată în anul 2017 și produce motoare electrice și ventilatoare.

 

Articol publicat în ediția cu nr. 123 a revistei Transilvania Business.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Wolfgang Köber, președintele Clubului Economic German Transilvania : „ Pentru Transilvania e important să se promoveze. Din păcate, cei din Vest încă ne cunosc foarte puțin”

Articolul următor

Alfa Software aduce automatizarea smart în transporturi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share