Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania își consolidează poziția în Basarabia

Victoriabank, deținută de Banca Transilvania (BT) Cluj, a cumpărat integral acțiunile deținute de Banca Comercială Română în filiala sa din Chișinău.
Grupul bancar clujean își va extinde prezența în economia de dincolo de Prut | Foto: Viktoriabank

Victoriabank, deținută de Banca Transilvania (BT) Cluj, a cumpărat integral acțiunile deținute de Banca Comercială Română în filiala sa din Chișinău.

Un acord fusese semnat încă din martie 2023 de BCR și BT, conform Profit. Pentru cele 72.813 de acțiuni deținute, foștii proprietari au încasat 224 de milioane de lei. Odată finalizată tranzacția, Victoriabank devine proprietara BCR Chișinău și va prelua portofoliul de clienți, proiecte și servicii, împreună cu echipa și sucursalele acesteia.

Tranzacția a avut loc după ce, la sfârșitul anului trecut, Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare a eliberat avizul pentru înregistrarea pe piața reglementată a operațiunii speciale de vânzare-cumpărare a acțiunilor ordinare nominative de clasa I.

BCR Chișinău avea 13.000 de clienți activi, 110 angajați și unități la Chișinău (2), Cahul și Bălți. Victoriabank este a treia bancă din Republica. Moldova după active, cu 300.000 de clienți activi și 70 de sedii în toată țara. În martie 2023, băncile anunțau că au agreat un acord de vânzare și că tranzacția urma să fie încheiată până la finalul anului trecut.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Palatul Copiilor Zalău (PCZ) va beneficia de un laborator de tip “Smart”, conducerea instituției urmând a derula procedura de achiziție.

Copiii din Zalău vor studia robotica, realitatea virtuală și imprimarea 3D

Articolul următor
Aceasta întărește alte sesizări realizate de floreșteni, unde răspunsul autorităților a fost evaziv sau într-o logică de apărare a intereselor private, nu a celui public, conform SOS.

Protest în Florești. “Cerem blocarea autorizațiilor de construire la Someș”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share