Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Copiii din Zalău vor studia robotica, realitatea virtuală și imprimarea 3D

Palatul Copiilor Zalău (PCZ) va beneficia de un laborator de tip “Smart”, conducerea instituției urmând a derula procedura de achiziție.
Elevii din municipiul sălăjean vor trece de la machete cu roboți la aplicații practice | Foto: PCZ

Proiectul pe bani europeni a fost câștigat prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Palatul Copiilor Zalău (PCZ) va beneficia de un laborator de tip “Smart”, conducerea instituției urmând a derula procedura de achiziție. Laboratorul este realizat în cadrul proiectului de dotare cu laboratoare inteligente a PCZ, finanțat prin PNRR. Proiectul a început în decembrie 2023 și se încheie în ianuarie 2025.

Obiectivele sunt creșterea accesului la mijloace moderne de învățare pentru elevi și consolidarea competențelor digitale pentru cadrele didactice, creșterea accesului la educație pentru grupurile vulnerabile, combaterea excluziunii sociale, absenteismului și abandonului școlar.

Valoarea contractului de finanțare este de 295.133 de lei, fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene – “Următoarea generație UE”. Laboratorul din cadrul PCZ vizează trei tehnologii de bază: robotică, realitate virtuală şi imprimare 3D, fiind dotat cu sistem de videoconferință performant.

Noul laborator al PCZ va fi dotat cu mobilier ergonomic adaptat şi integrat specific soluțiilor Smartlab. Acestea constau în roboți educaţionali modulari cu multiple configurații, imprimante 3D, scaner, stilou 3D și sistem interactiv audio-video care permite dezvoltarea lecțiilor în mod hibrid.

Alte componente sunt sistem ClassVR, ochelari de realitate virtuală, furnizat împreună cu o platformă de conţinut digital cu 1.000 de resurse şi Schoolflix – platformă educaţională interactivă care asigură training şi suport tehnic pe soluţiile educaţionale SmartLab.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Proiectele de la Palatul Copiilor Cluj-Napoca (PCC), de 700.000 de euro, vizează înzestrarea cu un laborator de informatică inteligent, respectiv dotarea a 70 de cercuri din cadrul instituției cu mobilier nou.

Palatul Copiilor din Cluj a accesat primele fonduri europene

Articolul următor
Victoriabank, deținută de Banca Transilvania (BT) Cluj, a cumpărat integral acțiunile deținute de Banca Comercială Română în filiala sa din Chișinău.

Banca Transilvania își consolidează poziția în Basarabia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share