Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Palatul Copiilor din Cluj a accesat primele fonduri europene

Proiectele de la Palatul Copiilor Cluj-Napoca (PCC), de 700.000 de euro, vizează înzestrarea cu un laborator de informatică inteligent, respectiv dotarea a 70 de cercuri din cadrul instituției cu mobilier nou.

Cele două proiecte câștigate în 2023 se vor derula în acest an, a anunțat directorul instituției, Valentin Cuibus.

Proiectele de la Palatul Copiilor Cluj (PCC), de 700.000 de euro, vizează înzestrarea cu un laborator de informatică inteligent, respectiv dotarea a 70 de cercuri din cadrul instituției cu mobilier nou, conform Făclia de Cluj.

Cuibus a explicat că prin proiectul privind dotările se vor face investiții de ultimă generație: 8.400 € pentru fiecare sală, din care 4.000 € vor acoperi mobilierul, iar 4.400 € pentru calculatoare, laptopuri, table interactive, aparate de multiplicat și de sonorizare.

Proiectele au fost depuse pe Planul Național de Redresare și Reziliență în perioada februarie – martie, iar rezultatele s-au dat în iunie 2023. PCC s-a numărat printre cele 17 instituții care a obținut finanțarea dintre cele 42 de asemenea palate din țară.

În cadrul PCC activează 7.000 de copii, inclusiv în filiala din cartierul Mărăști, cele cinci structuri din localitățile urbane ale județului și bazele turistice de la Băișoara (50 locuri) și Valea Ierii – Caps (45 locuri). PCC grupează 50 de activități diferite sau complementare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Au participat atât membri și parteneri ai platformei, cât invitați speciali ai evenimentelor derulate în cadrul seriei XPN.

Cum au pregătit noul an liderii de business din Cluj

Articolul următor
Palatul Copiilor Zalău (PCZ) va beneficia de un laborator de tip “Smart”, conducerea instituției urmând a derula procedura de achiziție.

Copiii din Zalău vor studia robotica, realitatea virtuală și imprimarea 3D

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share