Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prime Kapital, proiectele cheie în București, Ploiești și Iași

#RoMixedUse2024  Printr-un parteneriat strategic de tip joint-venture cu MAS PLC, Prime Kapital Development și-a consolidat poziția pe piața imobiliară, investind în primul rând în active de retail alese cu atenție și în proiecte rezidențiale ce își propun să aducă un nou stil de locuire pe piața din România. Activitatea lor remarcabilă include dezvoltări rezidențiale impresionante în orașe cheie, cu peste 1.600 de locuințe noi deja construite.

Prime Kapital nu se concentrează doar pe succesul rezidențial și comercial, ci și pe transformarea peisajului fostelor platforme industriale și pe crearea unei noi infrastructuri în jurul amplasamentelor.

Într-un angajament de a remodela peisajele urbane și de a îmbrățișa viața durabilă, Prime Kapital anunță finalizarea a trei proiecte rezidențiale transformatoare – Marmura Residence, Avalon Estate (Faza 1) și Silk District (Faza 1), în timp ce Faza 2 a Silk District și Faza 1 a Pleiades Residence vor fi finalizate în prima parte a anului 2024.

Silk District, un exemplu pentru regenerarea urbană în Iași

Silk District este un amplu proiect de regenerare urbană, de tip mixed-use, dezvoltat de Prime Kapital într-o zonă în plină expansiune a orașului Iași. Proiectul integrează apartamente spațioase, zone verzi extinse, clădiri de birouri Clasa A și spații comerciale dedicate rezidenților.

Componenta rezidențială a Silk District respectă standardele nZEB (va avea un consum optimizat de energie), iar clădirile de birouri sunt construite conform standardelor BREEAM Outstanding. Primele apartamente din Faza 1 Rezidențial, (clădirile A, B, C și D, precum și corpul de parcare multietajată) au fost deja recepționate. Acest moment marchează un punct de referință semnificativ, aducând la viață cel mai așteptat complex rezidențial al anului. Ansamblul a fost conceput după principiul „cartierului de 15 minute”.

Această dezvoltare merge dincolo de simple apartamente; este un ecosistem comunitar. La finalul dezvoltării, Silk District va avea peste 1.500 de apartamente, 104.400 de metri pătrați de birouri Clasa A, proiectate după standardul BREEAM Outstanding, dar și 40.500 de metri pătrați de spații verzi, de promenadă și zone pentru biciclete, precum și peste 10.000 de metri pătrați de spații comerciale și servicii dedicate comunității.

Alte două proiecte de regenerare urbană dezvoltate de Prime Kapital sunt Marmura Residence, proiect finalizat în 2022, în Bucureștii Noi și Pleiades Residence, proiect ce aduce la viață o altă fostă platformă industrială, de data aceasta în Ploiești.

#RoMixedUse2024 

Arhitectură nordică, în Nordul Bucureștiului

Avalon Estate este, poate, cel mai emblematic proiect rezidențial construit recent în București. Proiectul, realizat de Prime Kapital împreună cu biroul de arhitectura ADN BA a fost recent premiat la Anuala de Arhitectură București – ediția a XXI-a 2023, la categoria „Arhitectură construită / Arhitectura locuinței colective”.

Avalon Estate va avea peste 700 de locuințe cu design unic, peste 28.000 de spații verzi și alei pietonale și o multitudine de facilități pentru comunitate (Clubhouse cu sală de fitness, saună și restaurant, Gatehouse cu săli de ședințe și întâlniri, parcul cu zone dedicate pentru fiecare activitate) dar mai ales o arhitectură care te transportă într-o altă lume.

Prima fază a Avalon Estate, constând în peste 350 de locuințe (de la studiouri duble la townhouse-uri și penthouse-uri) a fost finalizată și recepționată, primii proprietari fiind deja „acasă”.

Unul dintre semnele distinctive ale abordării Prime Kapital este integrarea spațiilor verzi, proiectul incluzând un parc planificat meticulos, zone fără mașini și amenajări peisagistice care nu numai că îmbunătățesc estetica, ci și promovează un stil de viață mai sănătos și mai durabil. Accentul pus pe crearea unor medii libere de aglomerația vehiculelor subliniază angajamentul companiei de a oferi un sentiment de comunitate.

Publicat în cadrul proiectului #RoMixedUse2024 – analiză națională de referință, primul studiu integrat – Market Pulse Report despre proiectele mixed-use care au redefinit business & stil de viață în orașele din România, incluzând un Top 10 al proiectelor emblematice prezentate în detaliu și un Top 20 proiecte mixed-use de perspectivă din țară, ediția I, parte din capitolul exclusiv tematic al revistei TB 125.

Partener strategic: Speedwell.

Parteneri principali: Nhood România, Rustler Properties, CTP România, Concept Structure

Cu sprijinul: KONE, Metigla, AFI Romania, Urban Plaza, RAP Invest, OPTIM PM, Iulius, Wiren, Grupo Demetra, Tenrom

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

RAP Invest - Expertiză integrată, soluții și obiective pentru investiții de succes în 2024

Articolul următor

Pentru România, piața de real estate din Polonia poate fi un exemplu viu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share