Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

RAP Invest – Expertiză integrată, soluții și obiective pentru investiții de succes în 2024

#RoMixedUse2024  Ce atuuri definesc acum cel mai bine expertiza în proiecte, structura echipei RAP Invest, dar și care sunt proiectele de referință din 2023 ori obiectivele pentru 2024, a sintetizat directorul general al RAP Invest, Daniel Moise. RAP Invest, ca parte a RAP GROUP cu sediul in  Brașov, a luat ființă tocmai din ideea de a oferi clienților mai mult decât serviciile de Antrepriză Generală.

Ce stă la baza strategiei pentru a avea un rol de referință într-o piață ce solicită foarte multă flexibilitate?

Ne bazăm pe vasta expertiză în construcții a RAP Development și RAP Instal, coroborată cu ceea ce oferă și celelalte companii din grup (automatizări, tehnologie, relocări etc.), oferind, totodată, posibilitatea de a construi pe terenuri bine poziționate, cu utilități și plan urbanistic zonal, și, de ce nu, și finanțare în ideea unor contracte de închiriere pe termen lung. Astfel, clienții noștri pot dezvolta proiecte complexe cu o singură companie – simplificând procesul de elaborare concept, proiectare generală, execuție și exploatare.

De asemenea, ca echipă, fiecare proiect are o structură complexă de conducere și coordorare, formată din: managerul de proiect, inginerii de specialitate în construcții, specialiștii EHS, și managerul responsabil de controlul calitătați, cu toate serviciile suport asigurate, cu echipe și utilaje proprii. În perioada 2022-2023, am fost implicați în proiecte semnificative, inclusiv dezvoltarea Parcului Industrial Modulis pe o suprafață de 20.000 de metri pătrați, lucrări pentru compania Ursus din Brașov, proiecte de construcții penrtu  Depozitul Frigorific din Codlea și implementarea unor lucrări extinse la un cunoscut Magazin de Retail din București. În plus, ne aflăm în faza finală a procesului de extindere a unei mari Fabrici din Industria Alimentară, situată în Brașov.

Din ce sectoare și tipologii de proiecte/clienți poate fi asigurat un business consistent în continuare?

Interesul crescut manifestat de companiile străine pentru relocarea în Estul Europei, localizarea avantajoasă a Brașovului, deschiderea noului aeroport reprezintă bune oportunități zonale, ca să le numesc astfel. RAP Invest poate, de asemenea, dezvolta proiecte pe tot teritoriul țării, având experiența a peste 50 obiective industriale realizate de-a lungul anilor de companiile RAP GROUP. Această experiență dobândită de-a lungul anilor în domenii diverse: industria textilă, alimentară, farmaceutică, automotive, mase plastice, unități logistice, producție și depozitare, parcuri industriale, ferme zootehnice, etc., ne conferă avantajul de a înțelege mai bine cerințele clienților noștri și a dezvolta proiecte optime, eficiente, care să răspundă cât mai bine necesităților lor. Dorim ca direcție strategică să oferim proiecte cât mai eficiente energetic, proiectate și executate modern, sustenabil, cu materiale și tehnologii care să ofere costuri de realizare și exploatare ulterioară cât mai reduse. Această zonă “verde” trebuie să devină din ce în ce mai vizibilă și în domeniul construcțiilor industriale.

#RoMixedUse2024


Care sunt noile zone, piețe din strategie pentru a dezvolta business-ul?

Ne dorim și să avem o prezență mai activă atât în zona de vest a țării (avem chiar în lucru proiectarea unui viitor parc industrial), cât și în zona Moldovei, unde vedem un mare potențial de dezvoltare. În ultima vreme, remarcăm o tendință de concentrare a investițiilor în domeniul „urban logistics” , care vizează atât obiective mai mici, cu o suprafață cuprinsă între 1.000 și 1.500 de metri pătrați, cât și dezvoltări ample, cu accent pe parcurile industriale și zonele logistice. Aici ne concentrăm eforturile pentru perioada viitoare și suntem deschiși la colaborări pe toată gama de servicii – de la proiectare până la finalizarea “la cheie”.

Ce trenduri se remarcă în perioada următoare?

Deși în această perioadă există clar o reticență, o precauție a investitorilor, justificată de contextul economic și politic actual, credem că această perioadă va fi depășită. Sectorul industrial, așa cum am menționat și anterior, cunoaște o eficientizare, o atenție sporită acordată investițiilor ce aduc economii în exploatare, proiectele sunt bine definite, planurile de dezvoltare sunt realizate pe termen lung. Investițiile se concentrează în zona “parcurilor industriale și de logistică” ce aduc în mod evident avantaje și nu este deloc de neglijat sectorul investițiilor publice.

Publicat în cadrul proiectului #RoMixedUse2024 – analiză națională de referință, primul studiu integrat – Market Pulse Report despre proiectele mixed-use care au redefinit business & stil de viață în orașele din România, incluzând un Top 10 al proiectelor emblematice prezentate în detaliu și un Top 20 proiecte mixed-use de perspectivă din țară, ediția I, parte din capitolul exclusiv tematic al revistei TB 125.

Partener strategic: Speedwell.

Parteneri principali: Nhood România, Rustler Properties, CTP România, Concept Structure

Cu sprijinul: KONE, Metigla, AFI Romania, Urban Plaza, RAP Invest, OPTIM PM, Iulius, Wiren, Grupo Demetra, Tenrom

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cartier Coresi – după 10 ani, povestea merge mai departe

Articolul următor

Prime Kapital, proiectele cheie în București, Ploiești și Iași

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share