Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se caută constructor pentru parcarea fotovoltaică de lângă Oradea Arena

Centrala electrică fotovoltaică va trebui să aibă o putere totală instalată de minim de 770 kWp. Odată cu punerea în funcțiune a investiției se prevede o scădere anuală estimată a gazelor cu efect de seră cu aproximativ 548,88 tone CO2/an.

Se caută constructor pentru realizarea centralei electrice fotovoltaice care se va regăsi pe str. Traian Blajovici, în vecinătatea Sălii Polivalente Oradea Arena.

În acest sens, Primăria Oradea a lansat licitația publică având ca obiectiv proiectarea și execuția lucrărilor pentru acest proiect care are ca sursă de finanțare „Programul pentru energie în România”, Domeniu de interes Energie Regenerabilă, Apel de Proiecte –Apel 3- Capacitate crescută pentru furnizarea energiei regenerabile – Alte surse de energie regenerabilă (SRE).

Firmele interesate își pot depune ofertele în SICAP până în 31 ianuarie 2024, la ora 15:00. Valoarea estimată a achiziției este de 9.982.337, 42 lei fără TVA.

Investiția este destinată în special autoconsumului de energie electrică prin alimentarea cu energie electrică a Stației Termice Geotermale și a stațiilor de încărcare auto aparținând sălii polivalente și constă în realizarea unei centrale electrice fotovoltaice amplasate peste parcarea de pe str. Traian Blajovici.

Astfel, va fi realizat un sistem de module fotovoltaice montate pe un schelet metalic tip car-port în parcarea respectivă, care să acopere parțial baza de consum de energie electrică, în timpul zilei, a Stației Termice Geotermale (STG) care a fost pusă în funcțiune în toamna anului trecut.

„Centrala va fi ca o copertină deasupra mașinilor din parcare și le va proteja inclusiv de soare, ploaie sau ninsoare, iar panourile fotovoltaice vor produce curent electric care va fi folosit inclusiv la stație geotermală din zonă”, a precizat primarul Florin Birta.

Pentru cazurile în care energia electrică realizată în centrala fotovoltaică nu se va consuma în STG, aceasta va fi racordată și la sistemul de distribuție al energiei electrice existent în zonă. Puterea totală instalată minimă estimată este de 770 kWp.

Odată cu punerea în funcțiune a investiției se prevede o scădere anuală estimată a gazelor cu efect de seră cu aproximativ 548,88 tone CO2/an.

Durata estimată de implementare a investiției: 4 luni (1 lună proiectare și 3 luni execuție lucrări). „Programul pentru energie în România” este finanțat prin Mecanismele financiare SEE și Norvegia 2014‐2021.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Viitorul orașelor, bazat pe regenerare urbană sustenabilă

Articolul următor

„Anghel Saligny”: Contracte în valoare de 1,77 miliarde lei, pentru infrastructură rutieră și tehnico-edilitară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share