Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Anghel Saligny”: Contracte în valoare de 1,77 miliarde lei, pentru infrastructură rutieră și tehnico-edilitară

Harta alocărilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, după valoarea contractelor pe județe

Ministerul Dezvoltării a semnat 132 de contracte în valoare totală de 1,77 miliarde lei, în cadrul programului „Anghel Saligny”. Cei mai mulți bani au ajuns în Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest. Județele Olt, Mureș și Iași au atras cele mai mari sume. În timp ce Timiș și Sălaj au cel mai mare număr de proiecte aprobate.

128 de administrații publice locale beneficiază de finanțare prin intermediul Programului „Anghel Saligny”, dezvoltat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

132 de proiecte vor fi implementate, în valoare totală de 1,767 miliarde de lei. Acestea vizează modernizarea infrastructurii rutiere, înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră, a stațiilor de pompare și a stațiilor de epurare, înființarea sau extinderea sistemelor de distribuție a gazelor naturale, precum și construirea sau modernizarea unor poduri și podețe.

Cele mai multe fonduri ajung în Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, respectiv 347,33 milioane lei (24 proiecte), unde județul Sălaj este principalul beneficiar cu 97,35 milioane lei, pentru 8 proiecte.

Regiunea Sud se află pe locul secund cu 298,78 milioane lei, pentru finanțarea a 24 de proiecte. În timp ce ultima regiune București – Ilfov a atras cea mai mică sumă, adică 19,15 milioane lei.

Grafic alocări „Anghel Saligny” pe regiuni de dezvoltare

Regiunea Centru: Mureș, campioana atragerii fondurilor

După valoarea fondurilor atrase prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” în Regiunea Centru, județul Mureș se află pe primul loc cu 133,23 milioane lei. Banii vor asigura finanțarea investițiilor pentru 2 proiecte. Primul dintre acestea este implementat de Primăria Mureș și presupune modernizarea DJ152A, DJ151A și DJ151 Tg. Mureș (DN15E) – Band – Șăulia – Sărmașu – limită județ Bistrița Năsăud, jud. Mureș – Etapa I. Valoarea proiectului este de 127,73 milioane lei. Cel de-al doilea proiect, în valoare de 5,5 milioane lei, este realizat de comuna Ghindari și vizează îmbunătățirea drumurilor comunale prin asfaltare.

Județele Alba și Covasna nu au atras fonduri prin „Anghel Saligny”.

Alocări prin „Anghel Saligny” – Regiunea Centru

Regiunea Nord-Vest: Sălaj, cea mai mare sumă atrasă și cele mai multe proiecte

Regiunea Nord-vest a reușit performanța să atragă aproximativ 20% (pentru 24 de proiecte) din bugetul total alocat programului național. Pe locul al doilea, la nivel național, aflându-se Regiunea Sud cu 17%, pentru același număr de proiecte.

În cadrul Regiunii Nord-vest, județul Sălaj are 8 proiecte, cu valori cuprinse între 5,4 și 18,97 milioane lei. Cel mai mare dintre acestea vizează finalizarea modernizării străzilor în comuna Bălan. Toate proiectele sunt derulate de primării de comune.

Consiliul Județean Cluj va realiza un pod pe DJ 161, km 30+977 în localitatea Pâglișa, cu 8,16 milioane lei.

Alocări prin „Anghel Saligny” – Regiunea Nord-Vest

Regiunea Vest: Timiș, proiecte de 88,7 milioane lei

Regiunea Vest a reușit să atragă 11% (poziția a VI-a din 8) din bugetul total alocat programului „Anghel Saligny”, pentru cel mai mare număr de proiecte din țară, respectiv 9.

Investițiile implementate au valori cuprinse între 3 și 15,47 milioane lei. Cel mai mare dintre acestea implică modernizarea infrastructurii rutiere din comuna Periam.

Alocări prin „Anghel Saligny” – Regiunea Vest

Analiza Transilvania Business asupra zonelor Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș scoate în evidență Top 5 județe cu cele mai mari alocări, respectiv Mureș, Sălaj, Timiș, Bihor, Satu Mare. Aceste județe împreună au accesat 25% din bugetul total al Programului „Anghel Saligny”.

Situație alocări „Anghel Saligny” pe județe – Analiza TB
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Se caută constructor pentru parcarea fotovoltaică de lângă Oradea Arena

Articolul următor

Proiecte cu finanțare europeană la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share