Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiecte cu finanțare europeană la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj

Sursa foto: Cluj 24

Planul Național de Redresare și Reziliență susține o finanțare importantă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, unde s-au semnat recent două proiecte. 

Pentru îmbunătățirea capacității și capabilității SCJU Cluj de prevenire și reducere a riscului de infecții nosocomiale, primul proiect este în valoare de 35.626.990 lei.

Un alt deziderat important era dotarea compartimentelor ATI nou-născuți cu echipamente medicale moderne. În proiectul cu o valoare totală de 16.902.839 lei sunt incluse și alte obiective. Este vorba despre îmbunătățirea programelor de screening pentru nou-născuți și realizarea unui Centru regional de formare a personalului de specialitate.

Aceste proiecte vor susține financiar investiții necesare în infrastructură, în instalații, aparatură și echipamente medicale.

Condiții cât mai bune pentru pacienți la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj

Potrivit Servus Cluj, Prof.univ.dr. Claudia Gherman a precizat că SCJU Cluj a ajuns astfel la cinci proiecte destinate îmbunătățirii serviciilor medicale.

„Dorim să valorificăm la maximum oportunitățile de finanțare oferite de PNRR sau de către alte programe guvernamentale care prevăd alocarea de fonduri nerambursabile. Finanțările recente se adaugă  altor trei proiecte importante demarate de către SCJU Cluj, începând cu anul 2021, iar suma totală a celor cinci proiecte este de 339.786.582 lei. În paralel, am primit cu  mare deschidere sprijinul mai multor firme, fundații sau organizații non-guvernamentale care au dorit să de implice în proiecte punctuale pentru crearea unor condiții cât mai bune pentru pacienți și personalul medico-sanitar”, a informat managerul SCJU Cluj, Prof.univ.dr. Claudia Gherman.

Investițiile în compartimentele de terapie intensivă nou-născuți

În luna august 2023, când Ministerul Sănătății aprobase un proiect de finanțare foarte important depus de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj pentru dotarea compartimentelor ATI nou-născuți aprecia atunci importanța acestui proiect.

„Este un proiect foarte important deoarece se adresează unui domeniu prioritar, respectiv terapia intensivă a nou-născuților. Ne propunem îmbunătățirea accesului la tratament al nou-născuților cu afecțiuni critice și îmbunătățirea programului de screening, prin dotarea infrastructurii existente cu aparatură medicală de ultimă generație. Anual, un număr de aproximativ 30 de medici rezidenți se formează în cadrul compartimentelor ATI nou-născuți. Realizarea unui Centru regional de formare în acest domeniu reprezintă un alt obiectiv al acestui proiect. Din păcate, în țara noastră rata mortalității infantile și rata de prematuritate se situează cu mult peste media europeană. Investițiile în compartimentele de terapie intensivă nou-născuți pot contribui decisiv la reducerea acestor indicatori negativi, dar cel mai important, se pot salva vieți”, declara managerul SCJU Cluj, prof.dr. Claudia Gherman într-un comunicat de presă al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Anghel Saligny”: Contracte în valoare de 1,77 miliarde lei, pentru infrastructură rutieră și tehnico-edilitară

Articolul următor
Acum, antreprenorul cu triplă cetățenie se întoarce acasă pentru a face - alături de cel mai bun prieten din facultate - business-uri profitabile din cluburile românești.

Milionarul din Tampa Bay, șansa sportului românesc

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share