Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Credit intern în grupul lui Dan Pitic: 5 milioane € de la Perpetuum la Scala

Adunarea generală extraordinară a Scala Development Cluj a fost convocată, pentru 28/29 februarie, la sediul societății, de la ora 13:00, în vederea aprobării contractării creditului de 25 milioane lei de la Ax Perpetuum.

Acționarii societății Scala Development se vor pronunța în privința unui împrumut pe care aceasta vrea să îl ia de la Ax Perpetuum.

Adunarea generală extraordinară a Scala Development Cluj a fost convocată, pentru 28/29 februarie, la sediul societății, de la ora 13:00, în vederea aprobării contractării creditului de 25 milioane lei de la Ax Perpetuum. Acesta are o dobândă ROBOR 3M+1,2% pe lună, termenul de restituire fiind fixat pentru 10 ani de la acordarea împrumutului, cu restituirea creditului prin virament, în tranșe.

Data înregistrării a fost stabilită pentru 15 martie 2024. Acționarii care reprezintă individual sau împreună cel puțin 5% din capitalul social au dreptul ca în 15 zile de la publicarea convocatorului în Monitorul Oficial să introducă puncte pe ordinea de zi și să prezinte proiectele de hotărâre pentru punctele incluse sau propuse a fi incluse pe ordinea de zi.

Aceștia își pot exercita aceste drepturi numai în scris, documentele fiind transmise prin servicii de curierat sau mijloace electronice. Întrebările adresate societății privind ordinea de zi pot fi formulate până cel târziu în 25 februarie.

Ax Perpetuum, societate controlată integral de Dan Pitic, deține 81% din capitalul Scala Development. Societatea-mamă este specializată în comerțul cu ridicata al mobilei, covoarelor și articolelor de iluminat și a înregistrat, în 2022, afaceri de 253 milioane lei, cu un profit net de 8 milioane, având 257 salariați.

Scala Develompent are ca obiect de activitate dezvoltarea imobiliară, cu o cifră de afaceri de 8,2 milioane de lei și un profit de 7 milioane, având un singur angajat. În afară de societățile Scala, Pitic mai are dețineri, conform Listă Firme, la Risky Business, Perpetuum Furniture, Hipermob, Art Stil, Graphene, Smart Back Up Solution (județul Cluj), Pal Mobex (Bistrița-Năsăud), Agista, Zonga Music (București).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ministrul de Externe al Slovaciei, Juraj Blanár, a vizitat Oradea

Articolul următor

Prețurile medii ale terenurilor agricole în România. Care este zona cu cea mai mare creștere

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share