Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul de Externe al Slovaciei, Juraj Blanár, a vizitat Oradea

Primarul Florin Birta a primit vineri, 26 ianuarie, vizita ministrului de Externe al Republicii Slovace, Juraj  Blanár.

Din delegația slovacă a mai făcut parte Peter Hatiar, ambasador al Republicii Slovace la București și Miroslav Jablončik, consulul onorific al Republicii Slovace la Salonta.

Din partea română au participat la discuții: Mircea Mălan – vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Răzvan Cadar – vicepreședinte al CJ Arad, Călin Fabian – Ambasadorul României la Bratislava, Adrian Miroslav  Merka – deputat și președinte al Uniunii Democratice a Slovacilor și Cehilor din România (UDSCR), precum și Călin Corpaș – consilier al primarului.

„Domnule ministru, este o bucurie pentru noi să vă avem în vizită aici la Oradea. În calitate de primar vă urez bun venit în orașul Oradea și în județul Bihor. Le mulțumesc și domnilor ambasadori pentru prezență. Cu domnul ambasador al Slovaciei ne-am mai văzut, acesta fiind în vizită de curând la noi. Oradea este un oraș cosmopolit, în care trăiesc în bună înțelegere mai multe comunități. Așa cum ați văzut, municipiul nostru s-a dezvoltat într-adevăr foarte mult, iar acest lucru se datorează accesării fondurilor europene”, a spus primarul Florin Birta.

Ministrul de Externe slovac a mulțumit primarului Florin Birta pentru susținerea arătată comunității slovace. De altfel, bustul clericului catolic de origine slovacă Jozef Kozacek va fi amplasat pe viitoarea alee a personalităților, ce va fi amenajată în Parcul 1 Decembrie, după modernizarea acestuia.

Ministrul slovac a apreciat sprijinul oferit comunității slovace de către Primăria Oradea și Consiliul Județean. În acest sens, deputatul Adrian Merka a sublinat faptul că Oradea găzduiește anual Zilele Culturii Slovace, devenite deja o frumoasă tradiție în municipiul nostru.

Cu această ocazie, Excelența Sa, Juraj Blanár și-a arătat susținerea pentru intrarea României în Spațiul Schengen și cu frontierele terestre, decizie ce ar avea un impact economic și social major în județul Bihor. În acest context, ministrul a arătat că pe teritoriul României sunt peste 900 de antreprenori slovaci.

„Slovacia va insista ca acest subiect legat de Schengen să fie odată încheiat și să fiți primiți ca membri deplini, așa cum meritați. Sunt onorat că am văzut cu proprii mei ochii cum s-a dezvoltat Oradea. Vă doresc să creșteți, să vă dezvoltați în continuare, fără piedici”, a spus E.S Juraj Blanár.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
”Cel mai priceput fermier în domeniul pășunatului” este o competiție națională cu premii lansată de Universitatea de Științe Agricole (USAMV) Cluj-Napoca în cadrul proiectului Grazing4Agroecology (G4AE), finanțat din fonduri UE. 

USAMV Cluj pune bazele unei rețele de pășunat sustenabil

Articolul următor
Adunarea generală extraordinară a Scala Development Cluj a fost convocată, pentru 28/29 februarie, la sediul societății, de la ora 13:00, în vederea aprobării contractării creditului de 25 milioane lei de la Ax Perpetuum.

Credit intern în grupul lui Dan Pitic: 5 milioane € de la Perpetuum la Scala

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share