Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cetatea Ineului va fi redată circuitului turistic până la finalul anului 2024

Reabilitarea Cetății Ineului va fi făcută prin fonduri europene nerambursabile – prin ADR Vest.

Ridicată la începutul Evului Mediu, aflată de-a lungul istoriei în posesia lui Iancu de Hunedoara și Mihai Viteazu, cucerită de otomani și habsburgi, cetatea are astăzi aproape 100 de încăperi și două curți interioare, ce vor fi redate publicului odată cu restaurarea ei.

Edificiul va intra în circuitul turistic printr-un proiect în valoare de 23,2 milioane lei (22,8 milioane lei – fonduri nerambursabile) ce vizează restaurarea și reabilitarea sa structurală și funcțională.

Destinație

Cetatea va găzdui expoziții temporare si permanente, încăperi tematice care vor face trimitere la istoria sa zbuciumată, spațiu pentru oficierea căsătoriilor, dar și biblioteca orașului.

Proiectul a intrat în faza de etapizare și urmează să fie finalizat prin Programul Regional Vest 2014-2020, până la finalul acestui an.

Povestea Cetății Ineului și a restaurării ei e spusă de primarul orașului, Călin Abrudan: https://www.facebook.com/ADRVest/videos/601464395487249 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Județele Cluj, Brașov, Bistrița-Năsăud, Harghita, Covasna, Arad sau Timiș sunt vizate pentru ramele electrice achiziționate de Autoritarea pentru Reformă Feroviară (ARF).

Unde vor circula trenurile electrice PESA în Transilvania și Banat

Articolul următor
Centrul Comprehensiv de Oncologie (CCO) are ca principal obiectiv abordarea cancerului din perspectivă complexă și integrativă bio-psiho-socială (biomedicală, de sănătate, de psihologie și sănătate publică, inteligență artificială și tehnologia informației). 

Centru de cercetare a cancerului la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share