Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul energetic de la Paroșeni va funcționa fără întrerupere două săptămâni

Temperaturile specifice sezonului hibernal au făcut ca Valea Jiului să-și adu ă aportul salvator pentru asigurarea nivelului energetic necesar. Astfel, Complexul Energetic Valea Jiului a anunțat în 28 ianuarie 2024, repornirea grupului energetic de la Paroșeni pentru două săptămâni.

Anunțul a fost făcut de Ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Încă o dată, legătura strânsă pe care o are cu minerii s-a dovedit benefică, iar resursele de care încă dispune țara noastră, salvatoare.

„Nu numai că am salvat o companie și peste 2000 de locuri de muncă în Vale, dar am reușit să creștem și producția de huilă cu peste 40% în doar câteva luni. Pentru prima dată după ani de zile, Termocentrala Paroșeni va funcționa fără întrerupere pentru următoarele 14 zile” a spus ministrul adăugând: „Când am preluat mandatul de ministru al energiei, puțini mai credeau că Valea Jiului poate fi salvată. Am acceptat provocarea. Am coborât în mină, am înțeles cu adevărat ce înseamnă munca minerilor — efortul, sudoarea și sacrificiul lor. Mi-am luat atunci angajamentul să fac tot ce-mi stă în putere pentru a le asigura un viitor mai bun. Și asta ne străduim în fiecare zi” a mai spus Sebastian Burduja.

 

Sistemul energetic mai are nevoie de Valea Jiului

Câtă vreme Germania a reactivat, în 2023 termocentralele pe cărbune păstrate în rezervă, iar o reconversie a Văii Jiului nu se face decât în timp și cu resurse financiare însemnate, redeschiderea termocentralei de la Paroșeni este o soluție salutară, atât pentru populație, cât și pentru cei care-și riscă viața, intrând în subteran.
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja a nuanțat importanța celor două săptămâni de funcționare a termocentralei:
„Asta înseamnă venituri mai mari, energie mai multă pentru România și șanse mai bune pentru un viitor în Valea Jiului. Sunt planificate și 320 de noi angajări, care vor permite operarea pe patru schimburi la minele Lonea și Lupeni, așa cum e normal. În momentul de față, unitățile miniere funcționează în regim de două schimburi,
Acest succes de etapă ne inspiră să continuăm să investim în retehnologizarea mineritului, cu respectarea standardelor BAT, și să ne asigurăm că fiecare român beneficiază de energia și resursele țării noastre. Sunt semne bune pentru Valea Jiului. Pentru cei peste 2000 de ortaci și familiile lor, toată această strădanie este un gest de respect față de munca lor” a mai spus ministrul Burduja.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Centrul Comprehensiv de Oncologie (CCO) are ca principal obiectiv abordarea cancerului din perspectivă complexă și integrativă bio-psiho-socială (biomedicală, de sănătate, de psihologie și sănătate publică, inteligență artificială și tehnologia informației). 

Centru de cercetare a cancerului la Cluj

Articolul următor
Consiliul Județean Cluj a aprobat proiectul de hotărâre care vizează modificarea și suplimentarea listei de echipamente medicale cu care va fi dotat ambulatoriul Spitalului Clinic de Recuperare (SCR) din Cluj-Napoca.

Ambulatoriul Spitalului de Recuperare Cluj, dotat cu tehnologie prin PNRR

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share