Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parc industrial de specializare inteligentă, pentru cercetare și inovare la Oradea

Consiliul Local a aprobat în cadrul ședinței extraordinare din săptămâna aceasta indicatorii tehnico-economici, precum și depunerea spre finanțare a proiectului „Înființarea parcului de specializare inteligentă Oradea”.

Acesta va fi amplasat în apropierea viitorului drum expres Oradea – Arad, iar accesul se va realiza prin intermediul drumului județean DJ797 dintre Oradea și Sântandrei.

Activități

Parcul de specializare inteligentă Oradea este un parc industrial în cadrul căruia se vor desfășura activități de inovare, cercetare, dezvoltare experimentală, transfer de cunoștințe, transfer tehnologic al unor rezultate referitoare la produse inovatoare obținute prin activități de cercetare-dezvoltare-inovare specifice domeniilor de specializare inteligentă.

Parcul de specializare inteligentă Oradea presupune realizarea drumurilor de acces, precum și introducerea utilităților pentru 16 parcele. Astfel, vor fi introduse următoarele categorii de utilități: alimentare cu apă, canalizare menajeră, canalizare pluvială, irigații, lucrări de alimentare cu energie electrică (de joasă și medie tensiune), sistem fotovoltaic cu 550 panouri și sistem de iluminat public.

Proiectul va fi depus spre finanțare prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027 de către Primăria Oradea, prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională.

Acest tip de proiect are rolul de a sprijini firme care pot aduce  valoare adăugată ridicată și care pot să impulsioneze creșterea economică la nivelul municipiului, continuând eforturile Primăriei Oradea de a sprijini mediul de afaceri.

Tot prin intermediul fondurilor europene au fost realizate proiecte precum incubatorul de afaceri din str. Louis Pasteur, centrul intermodal pentru transport rutier și feroviar din Calea Borșului, construirea Pieței Cetate, construirea Pieței Rogerius sau realizarea Parcului Industrial Eurobusiness nr. 1 din Calea Borșului.

Valoarea totală a proiectului este de 31.733.302,17 lei (TVA inclus), din care finanțarea nerambursabilă este de 9.580.652,79 lei (TVA inclus).

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiectul de buget al Oradiei pe 2024 a fost supus dezbaterii publice

Articolul următor

Primele 10 firme din Satu Mare, după cifra de afaceri, care aniversează 30 de ani

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share