Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proprietarul Intertranscom, văzut ca salvator al industriei din Beclean

Am urat bun venit în orașul nostru noului proprietar al fabricii de sârmă, Ioan Teslaru, de la Intertranscom Impex Bacău.
Edilul din Beclean a vrut să afle planurile lui Teslaru în privința activelor recent achiziționate | Foto: Primăria Beclean

Noul deținător al uzinei metalurgice Dan Steel Group (DSG) a fost invitat la sediul administrației locale.

“Am urat bun venit în orașul nostru noului proprietar al fabricii de sârmă, Ioan Teslaru, de la Intertranscom Impex. Am avut la primărie o discuție despre modul în care gândește repornirea cu succes a producției de sârmă la fabrică. Am încredere că expertiza sa în sectorul metalurgiei va retransforma fabrica în unul dintre principalii angajatori din zona noastră”, susține edilul Nicolae Moldovan.

Fabrica de sârmă DSG Beclean, aflată în faliment, a fost vândută cu 7,5 milioane €, în cadrul unei licitaţii publice, companiei deținute de Teslaru. Lichidatorii judiciari CITR Filiala Cluj și Prime Insolv Practice au organizat licitaţia la început de an.

Afaceri de 1,8 miliarde de lei

„Am reuşit, în urma unui proces amplu şi riguros, să identificăm investitori viabili pentru una din companiile ce au jucat un rol cheie în industria metalurgică. Prin această tranzacţie de succes setăm premisele pentru continuarea dezvoltării eficiente a acestei industrii. Reuşim să salvăm încă un obiectiv important din istoria afacerilor româneşti”, a spus Andrei Besoiu, Sales Manager al CITR Cluj.

În 2022, DSG avea afaceri de 44 milioane lei (cu o pierdere de 19 milioane), față de 126 milioane în anul precedent. Asociat principal al DSG Beclean, cu 84% din capitalul social, era societatea omonimă din Negrești Oaș (județul Satu Mare) deținută de Vasile Dan, Marioara Cardoș și Daniel Dan, fiecare cu câte 33%.

Ioan Teslaru era prezent în Top Forbes cu o avere de 100 milioane €. Intertranscom Buhuși (județul Bacău) este cel mai mare producător de plasă sudată și produse din fier beton în România, fiind implicată în proiectele mari de autostrăzi pe care le derulează grupul UMB, deținut de Dorinel Umbrărescu. Intertranscom înregistra afaceri de 1,8 miliarde lei în 2022, cu un profit net de 62 milioane, având 353 de angajați.

Top 10 companii Beclean (cifră de afaceri, 2022)

  1. CML.RO 159,8 milioane lei
  2. Fileca Industry 68,5 milioane lei
  3. Megatitan 64,3 milioane lei
  4. Metrem 63,9 milioane lei
  5. DSG 44,7 milioane lei
  6. Aguaviva 24,7 milioane lei
  7. Neira 24,6 milioane lei
  8. Gad-Petrol 22 milioane lei
  9. Miron-Construct 21,4 milioane lei
  10. Sandy-Cola 17,7 milioane lei

Sursa: Top Firme

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj a prezentat imagini de pe șantierul drumului expres de legătură pentru asigurarea conexiunii dintre Autostrada Transilvania (A3) Drumul Național 1, de la Tureni.

Dimex a adus 200 de muncitori pentru conectarea A3 la DN1

Articolul următor
CCIM se adaptează la situația socio-economică, iar prin rolul și activitățile sale asigură în permanență suport mediului de afaceri prin dezvoltarea de servicii, oferirea unei game largi de cursuri de formare profesională și o consultare permanentă a comunității de business.

Florentin Tuș: “Reducerea deficitului bugetar și fondurile din PNRR vor fi esențiale”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share