Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Master în Health Economics la Cluj

Lucrările de la SCUC au început în primăvara lui 2022, partenerii de proiect ai ACI fiind Concrete & Design Solutions și Soil Testing. Principalele funcțiuni și servicii medicale vor fi de spitalizare de zi, primire-internare, spațiu ambulator, spitalizare permanentă. Aici vor funcționa secții de activități recreaționale, învățământ, ergoterapie, kinetoterapie. În valoare de 24 de milioane de lei, proiectul european câștigat de forul administrativ județean a fost depus spre finanțare pe Programul Operațional Regional 2014-2020.

Programul multidisciplinar își propune să realizeze analize economice riguroase în domeniul sănătății.

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca va lansa, din anul universitar 2024-2025 programul de master în domeniul Health Economics, în limba engleză, primul în acest domeniu din România. UBB a inițiat în 2007 analize de tip health economics în zona tratamentelor farmacologice și psihologice asupra sănătății mintale, cu programe postdoctorale dedicate.

Acest demers s-a exprimat mai larg în cursuri și cercetări mai ales în cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din UBB. Acum, odată cu dezvoltarea programului UBBMed (din UBB School of Health), demersul s-a transformat într-un program standard de master interdisciplinar de Health Economics.

Specializarea Health Economics susține ocupații și profesii ale viitorului de interes major pe piața muncii, implicate în promovarea și optimizarea sănătății prin analiza furnizorilor de servicii de sănătate, spitalelor și clinicilor, programelor și activităților, inclusiv tratamentelor, din domeniul sănătății.

“Lansarea Health Economics marchează o etapă determinantă în dezvoltarea domeniului economiei sănătății ca o nouă direcție academică și de cercetare în cadrul facultății noastre. Prin eforturile cercetătorilor noștri vor fi obținute informații valoroase și noi perspective pentru acest domeniu, care vor fi transferate părților interesate (stakeholders) și prin intermediul curriculumului specializat pe care l-am creat.

Programul se bucură de un curriculum compatibil cu alte programe similare de la universități de top la nivel global. Acest lucru asigură o experiență educațională de înaltă calitate pentru studenții noștri, viitorii specialiști de care țara și UE au acută nevoie”, a spus decanul FSEGA, Răzvan Mustață.

“FSEGA-UBB este cea mai mare facultate de profil din țară și una dintre cele mai puternice școli românești în zona “economics & business”. Noul program UBBMed din UBB School of Health are nevoie să introducă și să se bazeze pe analize economice riguroase în domeniul sănătății.

Din acest parteneriat a rezultat programul de master interdisciplinar în Health Economics, în limba engleză, cu un curriculum internațional, singur master de acest tip în România”, a spus rectorul UBB, Daniel David.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
La sediul Facultății de Teologie Ortodoxă, sub preşedinţia arhiepiscopului și mitropolitului Andrei, s-au desfăşurat lucrările Adunării Eparhiale a AVFC.

Proiectul anului pentru Arhiepiscopia Clujului: reabilitarea Catedralei Mitropolitane

Articolul următor
Constructorul a anunțat că lucrările la proiectul de extindere și modernizare a ambulatoriului clinic de psihiatrie pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii se apropie cu pași repezi de finalizare.

Cum va arăta cea mai modernă clinică de psihiatrie din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share