Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Repornește fabrica de sârmă din Beclean. 50 de foști salariați se întorc

Combinatul DSG a început angajările și așteaptă mai multe echipamente industriale de la noul acționar, care vrea să pornească producția cât mai repede.
Noul acționar și-a propus să readucă în uzină cât mai mulți dintre vechii angajați | Foto: Dan Steel

Noii proprietari ai uzinei Dan Steel Group (DSG), din județul Bistrița-Năsăud, au început angajările și pregătesc fabrica pentru producție.

Combinatul DSG a început angajările și așteaptă mai multe echipamente industriale de la noul acționar, care vrea să pornească producția cât mai repede, conform Bistrița Business. 50 de foști salariați au fost atrași în noul proiect DSG, iar angajările continuă. Dacă nu vor fi găsiți muncitori în număr suficient, noul proprietar va apela la forță de muncă din Asia.

Așa a făcut și la fabrica din județul Bacău, unde are un contingent mare de oameni recrutați din Tadjikistan. În această perioadă vor ajunge la Beclean mai multe echipamente și utilaje noi, care vor fi puse rapid în funcțiune. În paralel, noul acționar lucrează la repararea unor hale și la reconectarea la utilități, pentru a porni cât mai repede producția.

Intertranscom Impex (jud. Bacău), companie deținută de antreprenorul Ioan Teslaru, a preluat DSG  cu 7,5 milioane de euro. Noul deținător al DSG a fost invitat la sediul administrației locale pentru discuții privind reactivarea combinatului. Fabrica de sârmă DSG Beclean, aflată în faliment, a fost vândută în cadrul unei licitaţii publice.

Lichidatorii judiciari CITR Filiala Cluj și Prime Insolv Practice au organizat licitaţia. În 2022, DSG avea afaceri de 44 milioane lei (cu o pierdere de 19 milioane), față de 126 milioane în anul precedent. Ioan Teslaru era prezent în Top Forbes cu o avere de 100 milioane €.

Intertranscom Buhuși (județul Bacău) este cel mai mare producător de plasă sudată și produse din fier beton în România, fiind implicată în proiectele mari de autostrăzi pe care le derulează grupul UMB, deținut de Dorinel Umbrărescu. Intertranscom înregistra afaceri de 1,8 miliarde lei în 2022, cu un profit net de 62 milioane, având 353 de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Așteptări cu privire la inteligența artificială generativă, un studiu marca Deloitte

Articolul următor
Raportul Smartlink – BT se concentrează pe afacerile de familie care au devenit multinaționale și care au potențialul de a influența considerabil comerțul regional și internațional.

Raport Smartlink – BT. “Afacerile de familie pot ajunge să domine lumea”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share