Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primul zbor privat fără escală la New York de pe Aeroportul din Baia Mare

Printre dotări se află și un sistem integrat de control de securitate al bagajelor de cală pe fluxul de plecări care conţine 10 ghișee check-in și benzi transportoare, două carusele plate cu plăci suprapuse pentru zona sosiri, patru porţi de control acces manual, două chioşcuri automate de prelucrare a pasagerilor cu uz comun pentru toate companiile aeriene, două ghișee check-in pentru self drop-off.
Zborul către metropola americană a fost realizat cu o aeronavă Bombardier | Sursa: AIM

Un avion Bombardier a stabilit premiera înregistrată pe Aeroportul Internațional Maramureș (AIM).

“Am avut onoarea să găzduim primul zbor privat fără escală către New York de pe AIM. Aeronava care face posibilă această călătorie extraordinară este Bombardier Global 7500. Este un moment deosebit pentru AIM și un pas important în direcția conexiunilor globale, precum și o dovadă a progresului nostru continuu”, au menționat reprezentanții AIM.

Societatea de construcții Concelex București se ocupă de proiectarea și execuția obiectivului noului terminal al AIM care va asigura deservirea unui volum de 450 pasageri/oră și va avea o suprafață desfășurată de 12.209 mp.

Printre dotări se află și un sistem integrat de control de securitate al bagajelor de cală pe fluxul de plecări care conţine 10 ghișee check-in și benzi transportoare, două carusele plate cu plăci suprapuse pentru zona sosiri, patru porți de control acces manual, două chioşcuri automate de prelucrare a pasagerilor cu uz comun pentru toate companiile aeriene, două ghișee check-in pentru self drop-off.

Valoarea proiectului este de 134 milioane lei, din care 95 de milioane finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare, 14 milioane finanțare nerambursabilă din bugetul național și 2,2 milioane cofinanțare eligibilă a județului Maramureș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
La un an de la lansarea licitației de pe lotul Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău (41 km) al Autostrăzii Transilvania (A3), Makyol, unul dintre cei șapte ofertanți.

Nouă întârziere la autostrada cu Tunelul Meseș. Makyol, suspectată de dumping

Articolul următor
“Cu prilejul vizitei de lucru în SUA am semnat la Boston o scrisoare de intenție cu Lockheed Martin"

Lockheed Martin vrea să producă baterii GridStar Flow în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share