Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Divizia de sănătate a UBB participă la un proiect european de 5 milioane €

În perioada 14-15 februarie, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) găzduiește, în calitate de coordonator, întâlnirea de deschidere a proiectului Eutopia-Health, finanțat prin programul Orizont Europa al Comisiei Europene (CE).

Acesta vizează inovarea în cercetare și dezvoltarea academică în domeniul sănătății la nivel în universitate, dar și în Europa.

În perioada 14-15 februarie, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) găzduiește, în calitate de coordonator, întâlnirea de deschidere a proiectului Eutopia-Health, finanțat prin programul Orizont Europa al Comisiei Europene (CE).

Proiectul este implementat în 60 de luni, din 1 ianuarie, și beneficiază de un buget de 5 milioane de euro. La evenimentul de la UBB  vor participa reprezentanți ai celor 9 universități din consorțiu (școlile medicale ale universităților cuprinse în Alianța Eutopia), Alianței Eutopia și CE.

Obiectivul principal al Eutopia-Health este de a consolida transformarea instituțională prin consolidarea capacității de gestionare a educației, cercetării și inovării (R&I) în domeniul sănătății. Pentru a facilita acest lucru, va fi creată o rețea de R&I axată pe sănătate prin intermediul Connected Health Research Communities.

Aceste comunități vor beneficia de formare extinsă, mobilități de educație-cercetare și finanțare pentru stimularea colaborărilor, în special pentru cercetătorii aflați la începutul carierei. Eutopia-Health urmărește, să creeze un ecosistem transformator de inovare în domeniul sănătății prin utilizarea unor abordări integrative și transdisciplinare.

Proiectul va pune în aplicare trasee flexibile de carieră academică și va integra practici științifice de tip colaborativ. Eutopia își propune să creeze o punte între comunitățile de cercetare în domeniul sănătății și societate, partenerii de afaceri și factorii de decizie din politicile publice. Proiectul urmărește să transpună cercetarea în soluții adaptate și susținute de inovare socială.

„Acest proiect vine la timp, adică exact la momentul în care UBB își dezvoltă programul UBBMed din cadrul UBB School of Health, care astfel va primi suportul unora dintre cele mai bune școli medicale europene din cadrul Alianței Eutopia. Rezultatul în UBBMed poate apoi deveni set de bune practici la nivel european”, a punctat rectorul UBB, Daniel David.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Premieră europeană la Cluj: ultima generație de Porsche Panamera

Articolul următor
Organizatorii Festivalului Electric Castle, de la Bonțida, în parteneriat cu Asociația Sexul vs Barza (ASB) au lansat o platformă de educație de sănătate. 

Electric Castle a deschis platforma G-Info Spot

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share