Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Electric Castle a deschis platforma G-Info Spot

Organizatorii Festivalului Electric Castle, de la Bonțida, în parteneriat cu Asociația Sexul vs Barza (ASB) au lansat o platformă de educație de sănătate. 

Organizatorii Festivalului Electric Castle, de la Bonțida, în parteneriat cu Asociația Sexul vs Barza (ASB) au lansat o platformă de educație de sănătate.

“În 2024, România rămâne în topul celor mai triste statistici europene privind modul în care publicul înțelege și aplică informațiile legate de sexualitate și viață intimă.

Un număr îngrijorător de cazuri de infecții cu transmitere sexuală sau sarcini la adolescente și o atitudine conservatoare ce perpetuează mituri legate de sex sunt argumente suficiente pentru a declara educația sexuală, la orice vârstă, o necesitate”, au subliniat inițiatorii platformei.

Electric Castle și ASB, organizație care se implică activ în promovarea sănătății sexuale și reproductive, au făcut echipă pentru a lansa G-Info Spot. Platforma oferă informații despre practici sănătoase, igienă, consimțământ, stereotipuri, mituri sexuale, sarcină și infecții cu transmitere sexuală.

Aceasta oferă și opțiunea de a intra în contact cu experți din domeniu pentru cei ce vor să afle răspunsuri mai detailate sau personalizate la o anumită problemă. La viitoarea ediție a Electric Castle, G-Info Spot devine și un punct de informare în festival, pe participanții îl pot accesa pentru a primi sfaturi și materiale.

Platforma completează inițiativele aflate în derulare – codul de alertă Angel Shot și Safety Line (linie telefonică pentru sesizarea unor situații de posibilă agresiune) – pe care Electric Castle le oferă publicului pentru propria siguranță. “Un festival poate fi locul în care inhibițiile dispar, dar asta nu trebuie să lase loc unui comportament iresponsabil”, spune Tudor Costinaș, director de comunicare al Electric Castle.

Materialele și informațiile de pe platforma G-Info Spot sunt puse gratuit la dispoziția organizatorilor de evenimente, companiilor, organizațiilor nonguvernamentale și persoanelor interesate să contribuie la amplificarea mesajelor de educație sexuală.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În perioada 14-15 februarie, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) găzduiește, în calitate de coordonator, întâlnirea de deschidere a proiectului Eutopia-Health, finanțat prin programul Orizont Europa al Comisiei Europene (CE).

Divizia de sănătate a UBB participă la un proiect european de 5 milioane €

Articolul următor

Măsurile de sprijin în agricultură revitalizează satul românesc

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share