Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

WORLD GOVERNMENTS SUMMIT 2024 – Vizibilitate internațională pentru rezultatele României în domeniul dezvoltării durabile

Liderii guvernelor din întreaga lume au discutat, între 12-14 februarie 2024, direcțiile de dezvoltare ale viitorului până în 2030, dar și perspective ulterioare, în cadrul World Governments Summit, la Dubai. Consilierul de stat László Borbély, coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă și membru al Delegației României, a prezentat, în cadrul dezbaterilor organizate la summit, rezultatele țării noastre în domeniul dezvoltării durabile și a participat la o serie de discuții și întrevederi ce vizau modele inovatoare aplicate în sectorul public de către țările dezvoltate și în curs de dezvoltare.

În cadrul mesei rotunde a miniștrilor, în prima zi de summit, subiectul dezbătut era reașezarea pe baze incluzive, cu multiplii responsabili implicați, cu ținte precise, orientate realist spre viitor a Agendei 2030. În acest context, László Borbély a vorbit despre coordonarea guvernamentală a implementării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, colaborarea cu ministerele de resort, respectiv acele rețele interinstituționale care favorizează dezvoltarea bazată pe competențe și formarea de experți în dezvoltare durabilă.

Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă a fost unul dintre invitații forumului SDGs in Action, în cea de-a doua zi al World Governments Summit, în cadrul căruia a vorbit despre măsurile instituționale secondate de inițierea unei schimbări de mentalitate la nivelul societății. „În 2018, am elaborat Strategia națională de dezvoltare durabilă 2030, iar astăzi, avem deja o rețea de specialiști, avem nuclee în entitățile administrative, dar avem și foruri consultative care îi aduc împreună pe toți responsabilii cu implementarea Obiectivelor Dezvoltării Durabile” – a prezentat László Borbély la forum, în prezența unor miniștri, oficiali ai ONU și reprezentanți ai mediului economic, sugerând partenerilor de discuție și o inventariere punctuală a realizărilor raportate la Agenda 2030 pentru a atrage susținere politică suplimentară în domeniile cheie ale dezvoltării durabile.

„Mă bucură faptul că România are un cuvânt greu de spus la nivel mondial în domeniul dezvoltării durabile și că la evenimente de această anvergură putem asigura o largă vizibilitate tuturor acțiunilor și măsurilor aplicate în acest domeniu în țara noastră. Trebuie să depunem în continuare eforturi pentru a rămâne un hub regional în ceea ce privește Agenda 2030” – a subliniat coordonatorul Departamentului despre eveniment.

În marja summitului, consilierul de stat Laszló Borbély a participat, alături de Mircea Abrudean, secretar general al Guvernului și șef al Delegației României la summit, la o importantă întrevedere bilaterală cu Ulvi Mehdiyev, președintele Agenției de Stat pentru Serviciul Cetățenilor și Inovații Sociale (SAPSSI) din subordinea președintelui Republicii Azerbaidjan. „Această agenție guvernamentală azeră gestionează Serviciul ASAN, premiat și la nivel internațional, care asigură transparență și siguranță în furnizarea de servicii publice utilizând cele mai moderne tehnologii. Această entitate inovatoare include nu mai puțin de 400 de astfel de servicii, iar noi suntem interesați de aplicarea acestui know-how pentru a evolua în domeniul digitalizării serviciilor publice autohtone, un pas major în sprijinul sustenabilității” – a menționat coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă după întrevedere.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Murmur a lansat prima linie de lenjerie

Articolul următor
Cele șapte proiecte au o valoare de 1,3 miliarde lei, valoarea finanțării nerambursabile din FM ridicându-se la 849 milioane lei, iar cofinanțarea DEER se ridică la 472 milioane lei.

DEER investește un sfert de miliard de euro în dezvoltarea rețelei electrice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share